Sajmovi nautike i gastronomije kao mjesto poslovnih susreta

Sajmovi nautike i gastronomije kao mjesto poslovnih susreta

Posjetiteljima će sigurno najzanimljivije biti vidjeti brojna elitna i skupocjena plovila u koja će moći ući te ih razgledati. Izložena je sportska jedrilica dugačka 5.5 metara samograditelja Marina Lukasa koji je u manje od dvije godine stvorio remek-djelo brodske samogradnje, brzu regatnu jedrilicu odličnih maritimnih sposobnosti

Na Zagrebačkom velesajmu u srijedu su otvoreni 24. zagrebački sajam nautike te 7. međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija Hotel&Gastroteh na kojima predstavlja ukupno 400 izlagača iz Hrvatske i još 30-ak zemalja.

nautika-ZV-2015-svaljekPosjetitelji će do 22. veljače imate priliku vidjeti plovila svjetskih i domaćih proizvođača, naučiti kako se ona izrađuju, zaroniti u bazen, a uz sve to, kušati i vrhunske gastro delicije.

Sajam je otvorila zamjenica gradonačelnika dr. sc. Sandra Švaljek poručivši kako Zagreb postaje sve važnije turističko odredište koje je lani zabilježilo dvoznamenkaste poraste dolazaka turista, a postoji i još puno drugih dobrih razloga za ove sajmove. »Sviđa mi se što je naš grad još jednom postao središte ovakve manifestacije, koja nije samo dobra zbog izložbenog dijela, nego i zbog poslovnog jer uključuje prezentacije proizvoda i razgovore«, dodala je. Istaknula je kako Zagreb također na neki način možemo smatrati gradom na moru jer sat vremena vožnje do obale nije puno.

Rušenje Guinnessovog rekorda

nautika-ZV-2015-drveniPosjetiteljima će sigurno najzanimljivije biti vidjeti brojna elitna i skupocjena plovila u koja će moći ući te ih razgledati. Na izložbenom prostoru Nautica portala bit će izložena sportska jedrilica dugačka 5.5 metara, čiji je autor i samograditelj Marin Lukas koji je u manje od dvije godine stvorio remek-djelo brodske samogradnje, brzu regatnu jedrilicu odličnih maritimnih sposobnosti.

Uz vrhunsku opremu i prekrasne izložbene primjerke gosti će imati priliku u montažnom bazenu promjera deset metra, uz instruktore specijalističkog ronilačkog tima Grada Zagreba (UHS), besplatno isprobati ronilačku opremu te uz kratku obuku zajedničkim uronom pogledati podvodnu izložbu fotografija Marjana Radovića, nagrađivanog podvodnog fotografa.

Održat će se i brojna druga predavanja i događaji. Tako će Goran Čolak, aktualni svjetski rekorder i prvak u ronjenju na dah u nekoliko disciplina, u subotu u 12 sati pokušati uronom od 7 minuta srušiti vlastiti Guinnessov rekord (23 minute i 1 sekunda), a tu je zatim i mini natjecanje za djecu na trampolinima i toboganima, predavanje vezano uz windsurfing i kajake te demonstracija izgradnje veslačke barke.

Poslastice za posjetitelje

Uz nautičku ponudu održava se i Hotel&Gastroteh, međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija. Početak godine vrijeme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu stoga je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu proizvođača i trgovaca.

Na tom će se sajmu svakodnevno i pripremati hrana te održavati degustacije autohtonih hrvatskih proizvoda, majstorije poznatih kuhara, kao i natjecanje deset najboljih hrvatskih kuhara.

I posjetitelje očekuju poslastice. Najbolji hrvatski kuhari na tradicionalnom će kulinarskom natjecanju stvarati mala kulinarska remek djela od namirnica s kojima će se upoznati neposredno prije natjecanja. Svakodnevno će se pripremati i degustirati autohtona jela hrvatskih regija (autohtoni proizvodi, eko hrana, vino, rakija, kolači, pršut, sir, med, voće, kava i ostale delicije), bit će tu kulinarske radionice, te prezentacija i kušanje vina.

U sklopu popratnog programa odmah po otvorenju sajmova održava se poslovni skup Proizvedeno u Poljskoj – mogućnosti suradnje s hrvatskim kompanijama kojeg s ciljem povezivanja poljskih i hrvatskih gospodarstvenika uz ZV organizira i poljsko veleposlanstvo u Hrvatskoj.

Cijena ulaznica je 30 kuna za jednokratni posjet, dok se paket od dvije jednokratne ulaznice plaća 50 kuna. Učenici, studenti i umirovljenici mogu kupiti kartu po povlaštenoj cijeni od 15 kuna, a katalog izlagača se doplaćuje s dodatnih 15 kuna.

Ivona Conjar

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni