Sajam Proizvodi hrvatskog sela, modeliranje mozga, Mačkofest

Sajam Proizvodi hrvatskog sela, modeliranje mozga, Mačkofest

KAMO ZA VIKEND

16.ožujka

ZAGREB

  1. Sajam Proizvodi hrvatskog sela

Od 16 do 18. ožujka 2018 godine, na prostoru Pučkog otvorenog učilišta, Ulica Grada Vukovara 68 u Zagrebu će se održati 17. sajamska priredba Proizvodi hrvatskog sela. Radno vrijeme sajma je svaki dan od 09:00 do 20:00h.

Prema broju izlagača i prema ostvarenim rezultatima Proizvodi hrvatskog sela su najznačajniji seljački sajam u Hrvatskoj. Proizvodi hrvatskog sela su pomogli većem broju malih i srednjih proizvođača tradicijskih proizvoda da izađu na tržište i pronađu svoje kupce. Danas su većina od njih uspješni tržni proizvođači.

Temeljni ciljevi ove priredbe ostali su isti: promocija i prodaja proizvoda hrvatskog sela te opskrba potrošača s proizvodima do kojih teže dolaze. Naravno, nismo zaboravili na kulturu i tradiciju hrvatskog sela. Ove godine na sajmu se očekuje oko 60 izlagača, iz svih krajeva Hrvatske, i oko deset tisuća posjetitelja, ukupno u tri dana trajanja sajma.
Ulaz za posjetitelje sajma je besplatan.

Modeliranje mozga i umjetna inteligencija

U sklopu ovogodišnje svjetske manifestacije Tjedan mozga pod pokroviteljstvom Hrvatskog instituta za istraživanje mozga, a u organizaciji Studentske sekcije za neuroznanost i Academy@KSET-a predstavljamo predavanje Modeliranje mozga i umjetna inteligencija.

Suvremeni napredak tehnologije stvorio je uvjete u kojima neuroznanost može sve detaljnije istraživati mozak i kognitivne procese. Važnost istraživanja u tom području prepoznale su i vlada USA-e i EU te pokrenule multimilijunske projekte s ciljem razumjevanja mozga. Velike količine podataka koje se tim putem generiraju zahtjevaju integraciju bioloških, psiholoških i računalnih aspekata neuroznanosti, a zauzvrat pružaju najpotpunije modele funkcije mozga ikada. Kako iskoristiti modernu računalnu znanost u razumijevanju uma i kako ta saznanja prevesti u područje umjetne inteligencije saznajte u petak 16.3.2018. u 17:00 u KSET-u.
Predavanje će održati Nikola Prpić, student 6. godine medicine i entuzijast s područja računalne neuroznanosti.


6. Festival studentskih klapa

Svi željni druženja i dobre klapske pisme pozvani su u prostorije Kina Studentskog centra (Savska 25) na Festival s početkom u 20h.
Zašto prijavit svoju klapu? Zato šta vas, osim dobre zabave i pisme, čekaju i bogate novčane nagrade! Prvo,drugo i trećeplasirani osigurat će primamljivu svotu dok će publika odabrat svog miljenika koji također neće otić kući praznih ruku.

Više o postupku prijave potražite na linku: http://ud-st.hr/festival-studentskih-klapa/prijava/
Cijena ulaznice:20kn (30kn na dan Festivala). Ulaznice kreću u prodaju od 1.3. u Studentskom centru, na Savi i Cvjetnom, a raspored prodaje bit će objavljen na ovoj stranici nekoliko dana ranije.
A di je after? Afterparty je u klubu Hangar, naš DJ Flex dovodi nam Trash iz O’hare (Zente)! Obavezno sačuvajte kartu s Festivala jer je ona ujedno i besplatan upad na after 😀
Info i rezervacije na: https://www.facebook.com/hangarclubzg/

Mačkofest IV

Mačkofest 4 – četvrto izdanje plesnog festivala u dobrotvorne svrhe za zbrinjavanje mačaka lutalica – petak 16.03.2018. U 20.00 sati – ritam grada – gajeva 2 – Zagreb – ulaz besplatan – dobrovoljni prilozi dobrodošli

17.ožujka

SVETA NEDJELJA

Bitka kod Kerestinca

Obilježavanje Seljačke bune 1573. godine u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji. Subota, 17.03. 2018. godine od 12.00 do 15.00 sati na povijesnim prostorima ispred i u dvorcu Erdödy u Kerestincu. Prigodna odjeća iz vremena Seljačke bune je poželjna.

Ulaz slobodan!  Organizator: Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji

TUROPOLJE

  1. Turopoljska kobasijada

14. ožujka, u Društvenom domu u Donjoj Lomnici održat će se 13. Turopoljska kobasijada. Iz Plemenite opčine turopoljske, koja organizira događanje, pozivaju sve natjecatelje da donesu u subotu uzorak kobase na ocjenjivanje. Zaprimat će se dva komada od 30 dkg od 16 do 18 sati, a u 20 sati slijedi proglašenje pobjednika

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni