Sajam poslova na zagrebačkom FER-u okupio atraktivne poslodavce

Sajam poslova na zagrebačkom FER-u okupio atraktivne poslodavce

“Kod nas inženjeri mogu raditi više različitih poslova. Izvrstan smo tim, dobre su plaće, a ono što je zanimljivo da od ove godine imamo i rad od kuće”, izjavila je Eva Pokrivač, voditelj marketinga tvrtke Končar – Inženjering za energetiku i transport

Na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva 15. i 16. svibnja održava se sajam poslova, Job Fair na kojem se predstavlja 115 vodećih tehnoloških tvrtki iz Hrvatske i inozemstva.

Tijekom dvodnevnog sajma studentima se pruža mogućnost da stupe u izravni kontakt s poslodavcima, saznaju o mogućnostima obavljanja studentske prakse te zaposlenja i razvoja karijere.

Jedan od najatraktivnijih poslodavaca za studente FER-a, ali i srodnih STEM usmjerenih fakulteta te studente ekonomije je tvrtka Rimac Automobili.

Ekipa tvrtke Rimac Automobili d.o.o.

„Dobar smo poslodavac jer puno ulažemo u naše zaposlenike. Radimo sa najsuvremenijom tehnologijom. Brzorastuća smo tvrtka, a trenutno imamo više od 500 zaposlenih“, rekla je za ZG- magazin Valerija Šemper iz odjela za ljudske potencijale. Dodala je kako tvrtka trenutno zapošljava više od 50 studenata kojima se omogućava rad na bitnim projektima.

„Studenti su ravnopravni s našim redovnim zaposlenicima i uvijek ih nastojimo zaposliti nakon što završe fakultet“, istaknula je Šemper.

Za one koji su spremni na stjecanje novih znanja velike mogućnosti pruža i Tele2. Marina Ivančić iz ljudskih potencijala je naglasila da je tvrtka orijentirana na mlade ljude, izazove i na nove tehnologije.

„Pružamo jednu poticajnu atmosferu i fleksibilno okruženje koje pruža mladim ljudima priliku da se razvijaju učeći od stručnjaka koji imaju iskustvo stečeno unutar tvrtke“, istaknula je Ivančić.

Grupacija Končar Elektroindustrija već se godinama predstavlja na sajmu poslova na FER-u, a Končar – Inženjering za energetiku i transport se samostalno predstavlja drugu godinu.

„Organiziramo studentsku praksu i interes studenata je jako velik. Prva naša djelatnost je vrlo bliska djelatnosti FER-a. Kod nas inženjeri mogu raditi više različitih poslova. Izvrstan smo tim, dobre su plaće, a ono što je zanimljivo da od ove godine imamo i rad od kuće”, izjavila je Eva Pokrivač, voditelj marketinga. Dodala je da se planira i zapošljavanje nove radne snage, a prilike za zapošljavanje osim inženjera elektrotehnike imaju pravnici i ekonomisti.

Dugogodišnji sudionik sajma koji pruža velike mogućnosti studentima je A1 Hrvatska.

„Studentima nudimo sudjelovanje u projektima koji su od strateške važnosti. Ne rade na administrativnim zadacima. Pružamo im mogućnost da se uz fleksibilno radno vrijeme razvijaju na način koji njima odgovara. Studenti nam se često javljaju na posao i zasada su zadovoljni kod nas. Trenutno im nudimo da počnu kroz studentsku praksu, a kad završe fakultet i da se stalno zaposle“, rekla je Iva Hrestak iz A1 Hrvatska.

Mlade IT stručnjake, ali i one iz drugih područja traži Privredna banka Zagreb (PBZ). Psihologinja zaposlena u ljudskim resursima, Dora Pavlenić kaže da PBZ u svom radu koristi nove tehnologije te nastoji realizirati aplikacije u međunarodnim timovima.

„Što se tiče nekih uvjeta rada nudimo izazovne plaće za IT pripravnike. Kroz studentski angažman nastojimo da se studenti profiiraju i ako je moguće nakon toga da nastavimo suradnju”, istaknula je psihologinja Pavlenić.

Već prvog dana sajam je privukao brojne studente koji su u nekim tvrtkama vidjeli odmah dobru priliku za zaposlenje. Studentica matematike i informatike na PMF-u Jasna Španec smatra da dobru priliku za razvoj karijere nudi tvrka Ericsson-Nikola Tesla te se na štandu interesirala za mogućnost zaposlenja.

„Voljela bih raditi u toj tvrtki na programiranju. Sviđa mi se to što zapošljavaju mlade ljude, a radni uvjeti su odlični te se stječu nova znanja i vještine”, rekla je za ZG-magazin studentica Jasna.

Student Fakulteta elektrotehnike i računarstva Duje Mušura pohvalio je održavanje sajma poslova, a kao inženjer svoju budućnost vidi u kreativnom području tehnološke industrije.

„Ovaj sajam nudi dosta prilika za pronalazak posla. Zainteresiran sam za računalnu znanost te tražim poslodavca koji će mi omogućiti posao u tome“, kaže student FER-a Josip.

U ime organizatora stručna suradnica u Centru karijera FER-a Nikolina Relić je najavila da će na 14. po redu Sajmu poslova tvrtke održati zanimljive prezentacije i radionice. Naglasila je kako je važno da studenti već tijekom studija počnu razmišljati o razvoju svoje karijere, o tome što žele raditi u budućnosti te da se povežu s poslodavcima.

„Svaki student ima svoju kategoriju poduzeća koju preferira. Na sajmu je trinaest različitih kategorija poduzeća i svaki student može naći nešto za sebe”, rekla je Relić.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni