Sajam nautike, InGa i HOTEL&GASTROTEH

Sajam nautike, InGa i HOTEL&GASTROTEH

Ulaznica za sajam stoji 30 kuna, a svi će posjetitelji osim Sajma nautike moći posjetiti još dva sajma. Tako se uoči turističke sezone održava i InGa, 6. međunarodni sajam hrane, pića i gastronomskih inovacija i HOTEL&GASTROTEH, 6. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko ugostiteljske opreme i cateringa.

U srijedu je na Zagrebačkom velesajmu otvoren 23. Sajam nautike na kojem se posjetiteljima predstavljaju brojni domaći i strani proizvođači brodova, jahti, jedrilica, glisera, čamaca, skutera, kajaka, gumenjaka i ostale opreme za nautičare i sportaše koji se bave ronjenjem, jedrenjem ili ribolovom.

Ove je godine magazin NauCAT proglasio hrvatske brodove 2014. godine u tri kategorije i šest grupa, a u kategoriji hrvatskih proizvođača pobjednik je Elan Power 30, domaćeg proizvođača Elan PBO. Model Leidi 800 pulskog proizvođača pobjednik je kategorije motornih brodova u grupi do 29 stopa, a poljski Delphia Escape 1080 je pobjednik u kategoriji do 40 stopa. Jeanneau Velasco 43, francuskog proizvođača Jeanneau pobjednik je u kategoriji motornog broda preko 41 stope, a u kategoriji jedrilica u grupi do 36 stopa najbolja je Salona 33, solinskog proizvođača Salona Yachts, a u kategoriji preko 36 stopa pobjednik je Dufour 410 Grand’Large, francuskog proizvođača Dufour.

Za 30 kuna ulazak na tri sajma

Ulaznica za sajam stoji 30 kuna, a svi će posjetitelji osim Sajma nautike moći posjetiti još dva sajma. Tako se uoči turističke sezone održava i InGa, 6. međunarodni sajam hrane, pića i gastronomskih inovacija i HOTEL&GASTROTEH, 6. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko ugostiteljske opreme i cateringa. Organizatori napominju kako je upravo početak godine idealno vrijeme kada se hotelijeri i ugostitelji intenzivno pripremaju za turističku sezonu, a ovi su sajmovi prilika za okupljanje i povezivanje proizvođača i trgovaca hotelsko- ugostiteljske opreme, hrane i pića te  distributera i ostalih čimbenike HoReCa sektora.

Ove godine na sajmu nastupaju i brojni inozemni izlagači iz Njemačke, Austrije, Albanije, Italije, Slovačke, Slovenije, SAD-a i Turske.

Humanitarna rolada

Na ovogodišnjem sajmu će se održati CROTOP 10- državno natjecanje 10 najboljih hrvatskih kuhara. Planiraju se i interaktivne kuharske radionice te brojne gastro prezentacije i degustacije za posjetitelje, ali i prezentacije i degustacije hrvatskih otočnih proizvoda.

Osim toga Udruga slastičara pokušati će oboriti Guinnessov rekord u izradi najduže rolade na svijetu. Taj rekord za sada drže Japanci koji su napravili roladu dužine 130,68 metara. Naši će slastičari pokušati napraviti roladu dugu 150 metara, a svi koji će u subotu 22. veljače u 11 sati doći na Velesajam moći će kušati roladu i kupiti komade po simboličnoj cijeni. Prikupljeni prilozi donirati će se bolesnoj djeci Udruge Krug.

(zg-magazin)