Sajam Mineral Expo: Procijenite svoj nakit i saznajte sve o liječenju kristalima

Sajam Mineral Expo: Procijenite svoj nakit i saznajte sve o liječenju kristalima

Moći će se vidjeti i originalni fosili izumrlih životinja: trilobiti starosti 450 milijuna godina,zubi dinosaurusa, glava krokodila, dijelovi mamutovih kljova, zubi izumrle vrste morskog psa i fosili drveta

U Domu sportova od 19. do 21. svibnja održat će se 19. Međunarodni sajam dragog i poludragog kamenja Mineral Expo Zagreb. Izložba u organizaciji Geološkog društva MINERAL EXPO bit će otvorena u petak, subotu i nedjelju, od 10 do 20 sati. Sajam ima prodajni i edukativni aspekt.

Po posebno povoljnim cijenama izlagači nude neobrađene minerale iz cijelog svijeta, originalne fosile, nakit te ukrasne i upotrebne predmete izrađene od poludragog kamenja. Najveća je ponuda unikatnog nakita izrađenog od gotovo svih poznatih vrsta poludragog kamena anorganskog i organskog porijekla, što privlači velik broj zainteresiranih posjetitelja. U ponudi je i drago kamenje: brušeni rubini, safiri, smaragdi, dijamanti te opali iz Australije i Etiopije.

Posjetiteljima Sajma moći će se upoznati s mineralogijom i paleontologijom na jednostavan i prihvatljiv način, uz sudjelovanje velikog broja izlagača iz zemlje i inozemstva.

Za ljubitelje i sakupljače neobrađenih minerala nađe se mnogo vrijednih različitih minerala iz cijelog svijeta: neobrađeni minerali iz rudnika Trepča na Kosovu, kreševski citrin i hijalofan kvarc iz rudnika Kreševo u Bosni i Hercegovini, zeoliti iz Indije, ametisti, ahati i kvarc iz Brazila, lapis lazuli iz Afganistana, velika kolekcija opala, safiri i rubini iz Australije, astrofilit, šungit i serafinit iz Rusije, larimar iz Dominikanske Republike itd.

Moći će se vidjeti i originalni fosili izumrlih životinja: trilobiti starosti 450 milijuna godina, amoniti stari 85 milijuna godina, zubi dinosaurusa, glava krokodila, dijelovi mamutovih kljova, zubi izumrle vrste morskog psa i fosili drveta također su u ponudi Sajma.

Udruge Lepoglavski ahat, Kalcit i Kreševski citrin, predstavljaju svoj rad i mineralna blaga ovih prostora.

Posjetitelji mogu iskoristiti uslugu verificiranog gemologa te provesti analizu i procjenu vrijednosti svog nakita. Izdavačke kuće nude i velik izbor zanimljive stručne i popularne literature. Svi koje zanima liječenje kristalima imat će  priliku razgovarati s nekoliko domaćih i stranih kristaloterapeuta.

Novosti ovogodišnjeg Sajma su povećan broj dana trajanja (tri dana) i još veći broj novih izlagača iz zemlje i inozemstva s velikim i proširenim asortimanom robe. Osim naših izlagača iz Hrvatske, dolaze izlagači iz Slovenije, BiH, Mađarske, Indije, Kine, Pakistana, Kosova, Češke, Njemačke i Poljske.

Cijena jednodnevne ulaznice je 20 kuna, a za sva tri dana 30 kuna. Za djecu do 14 godina, i grupama učenika omogućen je besplatan ulaz. Za grupne posjete učenika osigurano je stručno vodstvo. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni