Sajam alternative i zdravog življenja “Mystic-Organica”

Sajam alternative i zdravog življenja “Mystic-Organica”

Zagrebački Velesajam ugostit će znanstvenike, sveučilišne profesore i druge stručnjake na trećem po redu Sajmu alternative. Javnosti će predstaviti inovativne, kreativne, nekonvencionalne i metode rada i djelovanja s rubnih područja znanosti

Zdrava hrana, eko certifikati, ljekovito bilje, organsko sjemenje, obrada, sadnice, prirodna kozmetika, neke su od tema Sajma alternative i zdravog življenja Mystic-Organica koji se održava na Zagrebačkom velesajmu od 15. do 18. listopada. Sajam je podijeljen u nekoliko područja, među kojima su »Organica«, »KrONOPLJA« »Alterna« i »APItera«. U ZV-u navode kako istraživanja potvrđuju da sajam Mystic-Organica u izlagačkom i osobito programskom segmentu ima status jednog od pet najvećih tematskih događanja u Europi.

Cilj mu je javnosti predstaviti inovativne i kreativne ideje, ukazati na kvalitetu koju nude nekonvencionalne i alternativne metode s rubnih područja znanosti odnosno prirodne terapije i postupci. Namjera mu je i potaknuti oživljavanje malog i srednjeg poduzetništva te pokazati brojne gospodarske mogućnosti koje Hrvatska nudi. Okrugli stolovi »alternative«, edukacijske radionice i seminari već treću godinu okupljaju znanstvenike, sveučilišne profesore i druge stručnjake koji na tome predano i rade.

Edukativna predavanja i radionice počinju u petak

S edukativnim se predavanjima i radionicama Sajam započinje u petak 16.. listopada od 11 do 15 sati u dvorani Cres, paviljonu 7 (južni ulaz Velesajma), koja se nastavljaju u subotu 17. listopada u paviljonu 9 u maloj dvorani. U sklopu projekta »KrONOPLJA« govorit će se tada o konoplji i mogućnosti njenog uzgoja na hrvatskim poljima odnosno upotrebi te višestruko korisne biljke kao hrane ali i lijeka. Profesori s Agronomskog fakulteta, liječnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo »Dr. Andrija Štampar«, stručnjaci iz Savjetodavne službe (Krapinsko – zagorska županija), uzgajivači i prerađivači konoplje, studenti Agronomskog fakulteta i drugi gosti iznosit će svoja ali i iskustva drugih zemalja uključujući i zakonodavne smjernice.

Program Sajma alternative možete preuzeti na ovoj poveznici (pdf). (S. K.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni