Šahovski turnir za sve koji znaju igrati

Šahovski turnir za sve koji znaju igrati

Šahovski klub „Aer“ organizira šahovski turnir koji će se održati u petak, 21. lipnja u povodu Dana antifašističke borbe i Dana državnosti Republike Hrvatske. Pravo na sudjelovanje imaju sve šahistice i šahisti bez obzira na dob, titule i kategorije

Šahovski klub osoba s kroničnim dišnim bolestima „Aer“ organizira šahovski turnir koji će se održati u petak, 21. lipnja u povodu Dana antifašističke borbe i Dana državnosti Republike Hrvatske. Turnir će se odigrati u Branimirovoj 67, na 1. katu u prostorijama Mjesnog odbora Petar Krešimir IV.

Tempo igre je 10 minuta po igraču, a igra se po švicarskom sustavu u devet kola.  Pravo na sudjelovanje imaju sve šahistice i šahisti bez obzira na dob, titule i kategorije, a kotizacija iznosi 20 kuna po igraču.
Glavne nagrade su pehari za trojicu najboljih šahista i knjige za igrače s kroničnom dišnom bolešću, rejtingom ispod 1900 i veterane iznad 65 godina.

Pokrovitelj turnira je Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske. Za tehničku podršku zaduženo je Društvo za šahovsku kompoziciju i zagonetaštvo Zagreb.
Zainteresirani se mogu prijaviti voditelju turnira Dejanu Glišiću na mobitel broj 098 9209 165, ili putem elektroničke pošte – branimirac.pk4(@)gmail.com.

Kao i lani, rezultati turnira će biti popraćeni u enigmatskom magazinu Feniks, na stranici PZR Zagreb te drugim portalima … (zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t