Šahovski turnir za Hrvatski dan nepušenja osvojio Bogdan Božinović

Šahovski turnir za Hrvatski dan nepušenja osvojio Bogdan Božinović

Već tradicionalni šahovski turnir za Hrvatski dan nepušenja – dan bez duhanskog dima održan je u Zagrebu 1. ožujka, u organizaciji Šahovskoga kluba osoba s kroničnim dišnim bolestima “Aer” i uz tehničku pomoć Društva za šahovsku kompoziciju i zagonetaštvo. Turnir je uključen u program “Dobar zrak 2019”.

Ovime turnirom pozivaju se pripadnici šahovske populacije i njihovi prijatelji koji upotrebljavaju duhanske proizvode da pokušaju prestati pušiti na barem jedan dan i uvide kako to nije nemoguće.

Turnir je igran brzopoteznim tempom i švicarskim sustavom sparivanja u 9 kola. Najuspješniji je iz napete bitke pune preokreta izašao majstor FIDE Bogdan Božinović s osvojenih 7,5 bodova. Drugo mjesto zauzeo je majstorski kandidat Zdenko Bender sa 7 osvojenih bodova, po dodatnim kriterijima uspješniji od trećeplasiranog Roberta Govorka. Posebne nagrade osvojili su i Vojislav Poljak seniora iznad 65 godina, Jelenko Mikacinić za igrača s kroničnim dišnim oboljenjem, Borivoj Đurić za igrača rejtinga do 1900 bodova, Mira Srebro za najuspješniju šahisticu itd.

Poredak na turniru: 1. Bogdan Božinović 7,5 bodova, 2-3. Zdenko Bender i Robert Govorko 7, 4. Denis Jakupec 6, 5-9. Vojislav Poljak, Darko Švec, Jelenko Mikacinić, Borivoj Đurić i Damir Orinčić 5, 10-11. Darijan Mišak i Bruno SOntag 4,5, 12-14. Tomislav Biljak, Zvonimir Trepšić i Dejan Glišić 4, 15-17. Đuro Babić, Mira Srebro i Alen Vičik 3,5, 18. Sonja Kozar 2,5, 19. Ana Vuljanić 2 i 20. Stana Marić 1,5 bod. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni