Šahovski turnir za Dan Donjega grada

Šahovski turnir za Dan Donjega grada

Hermann Weissauer Rochade Europa, 1994. (Bijeli vuče i matira u 3. potezu)

U povodu Dana Donjega grada 23. rujna u prostoru Mjesnog odbora Petar Krešimir IV. u Ulici kneza Branimira 67/1 kat (Branimirac) održat će se šahovski turnir s početkom u 17:30 i završetkom u 21 sat.

Turnir organizira Šahovski kluba osoba s kroničnim dišnim bolestima „Aer“ uz uz tehničku pomoć Društva za šahovsku kompoziciju i zagonetaštvo Zagreb, tempo igre je 10 minuta po igraču za cijelu partiju, a igra se po švicarskom sustavu sparivanja u 9 kola.

Pravo nastupa imaju svi zainteresirani šahistice i šahisti. Kotizacija iznosi 10 kuna.

Za natjecatelje su osigurane glavne i posebne predmetne nagrade u vrijednosti od 10 do 50 kuna. Posebne nagrade su za najuspješnije igrače s kroničnom dišnom bolešću, igrača rejtinga do 1800 te od 1801-2000, šahisticu, seniora i mlade šahiste do 21 godinu, ovisno o zastupljenosti pojedine kategorije.

Pokrovitelj osigurava skromnu zakusku i napitke za sve natjecatelje.

Prijave: voditelj i pokrovitelj Dejan Glišić, vijećnik MO Petar Krešimir IV., na mobitel broj 098-9209-165, ili e-mail branimirac.pk4@gmail.com.

Dan Donjega grada, Međunarodni dan kulturne baštine i Dan europske baštine

Dan Gradske četvrti Donji grad, 23. rujna ujedno je i Međunarodni dan kulturne baštine i Europski dan baštine. Na području Donjeg grada u Zagrebu nalazi se velik broj kazališta, muzeja, galerija i drugih kulturnih ustanova pa je Donji grad svojevrsno kulturno središte Hrvatske.

Obilježavanju Dana Donjega grada pridružuju se i udruge građana s područja Mjesnog odbora. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni