Šahovski turnir za Dan antifašističke borbe osvojio Branko Vujaković

Šahovski turnir za Dan antifašističke borbe osvojio Branko Vujaković

Tradicionalni šahovski turnir za Dan antifašističke borbe održan je 22. lipnja u Zagrebu, u prostorijama Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH, uz tehničku pomoć šahovske sekcije antifašista i Šahovskog kluba osoba s kroničnim dišnim bolestima “Aer”.

Turnir je igran brzopoteznim tempom i švicarskim sustavom sparivanja u 7 kola. Sudjelovalo je ukupno 32 šahista iz Zagreba i okolice.

Pobijedio je međunarodni majstor Branko Vujaković sa 5,5 osvojenih bodova i boljim dodatnim kriterijima od majstora Željka Pavičića i majstora FIDE Bogdana Božinovića koji su osvojili također po 5,5 bodova, a četvrto i peto mjesto s 5 bodova dijelili su mladi majstorski kandidat Franjo-Josip Marković i majstor FIDE Ivan Bender.

Najuspješnija šahistica bila je Kristina Špilek, a najuspješniji debitant Marko Golec. Posebnu predmetnu nagradu za seniora starijeg od 65 godina osvojio je Milan Tušek a za igrača rejtinga do 1900 bodova osvojio je Tvrtko Golemović.

Poredak na turniru: 1-3. Branko Vujaković, Željko Pavičić i Bogdan Božinović 5,5 bodova, 4-5. Franjo-Josip Marković i Ivan Bender 5, 6-8. Ivan Dadić, Zdravko Margitić i Anton Tomičić 4,5, 9-15. Zdenko Bender, Marijan Krištović, Vladimir Hrešć, Denis Jakupec, Željko Matić, Milan Tušek i Tvrtko Golemović 4, 16-21. Damir Kovačić, Mihael Kovač, Mijo Kraljević, Vitomir Šunjić, Darijan Mišak i Kristina Špilek 3,5, 22-23. Bruno Sontag i Ivan Pišonić 3, 24-27. Borislav Ranogajec, Darko Švec, Vojislav Poljak i Marko Golec 2,5, 28-30. Danijel Kokotović, Igor Bezinović i Marko Fuček 2, 31-32. Mara Stanić i Ankica Glišić 1 bod. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni