Šahovski turnir za Dan antifašističke borbe i Dan državnosti

Šahovski turnir za Dan antifašističke borbe i Dan državnosti

Šahovski klub osoba s kroničnim dišnim bolestima „Aer“ organizira šahovski turnir koji će se odigrati u petak 12. lipnja, s početkom u 17:30 sati u prostorijama jesnog odbora Petar Krešimir IV. u Branimirovoj 67/1. Turnir se održava u povodu Dana antifašističke borbe i Dana državnosti, pod pokroviteljstvom Saveza anifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SABARH), dok je za tehničku podršku zaduženo Društvo za šahovsku kompoziciju i zagonetaštvo Zagreb.

Kotizacija iznosi 20 kuna po igraču, a planirani nagradni fond, osim knjiga i pehara, jest 3/4 kotizacije. Bt će dodijeljene i posebne nagrade za najuspješnije igrače rejtinga do 1800 i 2000, najuspješniju ženu, mladog igrača i seniora iznad 60 godina. Tijekom turnira bit će priređena zakuska za sudionike.

Tempo igre je 10 minuta po igraču za cijelu partiju, a igra se po švicarskom sustavu u devet kola. Pravo na sudjelovanje imaju sve šahistice i šahisti bez obzira na dob, titule i kategorije.

Informacije i rezervacije: Dejan Glišić, voditelj turnira, mobitel 098-9209-165, elektronska pošta: branimirac.pk4@gmail.com. (zg-magazin)