Šahovski turnir u spomen na žrtvu Vukovara i poginule u Domovinskom ratu

Šahovski turnir u spomen na žrtvu Vukovara i poginule u Domovinskom ratu

U petak, 18. studenoga obilježava se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

U Zagrebu će Udruga hrvatskih branitelja antifašista – BRANA obilježiti ovaj dan paljenjem lampaša u Ulici Grada Vukovara, pridružujući se brojnom građanstvu koje uz obljetnicu pada Vukovara već desetljećima tako daje pijetet palima za slobodu.

Istoga dana od 17 sati u Mjesnom odboru Petar Krešimir, na 1. katu tržnice Branimirova 67, u suradnji sa Šahovskim klubom “Aer”, održat će se memorijalni šahovski turnir koji će se igrati brzopoteznim tempom u 9 kola.

Građani koji se žele uključiti u obilježavanje mogu se najaviti na brana.udruga@gmail.com, ili u tajništvo SABA RH na telefon 01-4899-996 ili putem e-pošte na sabh@sabh.hr.

»Osim odavanja pijeteta žrtvama, obilježavanjem prenosimo svjedočanstva mlađim generacijama koje nisu doživjele strahote rata. Svjedočanstvo o tome koliko je čovjek snažan kada brani svoje, o herojstvu branitelja, ali i svjedočanstvo o tome da su ratovi poraz čovječanstva i da u njima, pogotovo u suvremenom ratovanju, stradaju nevini civili i djeca kao kolateralne žrtve borbenih djelovanja na svim zaraćenim stranama«, poručio je Dejan Glišić, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja antifašista – BRANA.

Dodao je kako prema svim članovima obitelji poginulih nevinih žrtava valja pokazati i ne susprezati empatiju uz nadu da u budućnosti nećemo morati proživljavati iste ili slične strahote. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni