Šahovski turnir u povodu Dana antifašističke borbe i Dana državnosti

Šahovski turnir u povodu Dana antifašističke borbe i Dana državnosti

Pravo sudjelovanja sve šahistice i šahisti bez obzira na dob, titule i kategorije, a kotizacija iznosi 20 kuna po igraču

Šahovski klub osoba s kroničnim dišnim bolestima „Aer“ 20. lipnja organizira turnir u povodu Dana antifašističke borbe i Dana državnosti. Susret će se održati u prostorijama Mjesnog odbora Petar Krešimir IV, u Branimirovoj 67 na prvom katu od 17 do 21 sati. Igrat će se po švicarskom sustavu u devet kola (tempo igre je 10 minuta po igraču za cijelu partiju). Pravo sudjelovanja sve šahistice i šahisti bez obzira na dob, titule i kategorije, a kotizacija iznosi 20 kuna po igraču. Osim glavnih nagrada – pehara i knjiga – bit će dodijeljene i posebne nagrade za najuspješnijeg igrača rejtinga do 1900, igrača s kroničnom dišnom bolešću i seniora iznad 65 godina. Tijekom turnira bit će priređena zakuska za sudionike.

Pokrovitelj turnira je Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske, dok će tehničku podršku osigurati Društvo za šahovsku kompoziciju i zagonetaštvo Zagreb. Dodatne informacije mogu se dobiti kod Dejana Glišića, voditelja turnira, na mobitel 098-9209-165 ili putem elektroničke pošte: branimirac.pk4@gmail.com.

Podsjetimo, lani je zbog nekoliko uzastopnih dana velikih vrućina organizator je prilagodio broj kola starijim igračima, pa se igralo švicarskim sustavom u 7 kola. Pobjednik turnira bio je prvokategornik Damir Kovačić s osvojenih 5,5 bodova, potvrdivši dobru formu, kao i da je igrač u usponu. Drugo mjesto osvojio je također mladi prvokategornik u usponu Vjekoslav Nemec s osvojenih 5 bodova, te po dodatnim kriterijima nadmašio trećeplasiranog majstora Deana Zečevića i četvrtoplasiranog majstora Antu Jurkovića. Najuspješniji igrač s kroničnom dišnom bolešću bio je Hrvoje Plešnik, najuspješniji senior stariji od 65 godina Branko Mišković, a najstariji igrač bio je devedesetgodišnji Mihailo Smoljanović. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni