Šahovski turnir “U planine!” osvojila braća Bender

Šahovski turnir “U planine!” osvojila braća Bender

(Foto: Vesna Živčić)

Kao i svake godine, odlaskom na ljetnu pauzu, Šahovski klub “Aer” poziva šahiste na obronke Medvednice i Sljeme, na izlete i šahovske turnire uobličene u Festival dobrog zraka.

“U planine!” – naziv je turnira kojim je ove godine upućen poziv šahistima. Turnir je igran 29. lipnja 2018. u Bauerovoj 21, švicarskim sustavom u 9 kola i tempom igre od 7 minuta po igraču s dodatkom od 3 sekunde za svaki dovršeni potez.

Uvjerljivi pobjednik turnira sa stopostotnim učinkom bio je majstor FIDE Ivan Bender! Drugo mjesto zauzeo je majstorski kandidat Zdenko Bender sa 7 osvojenih bodva. Treće mjesto dijelili su Milan Tušek i Vojislav Poljak, izjednačeni po svim kriterijima, te Denis Jakupec. Posebne utješne predmetne nagrade osvojili su i Oliver Živčić za mlade šahiste, Darijan Mišak za igrače s kroničnom dišnom bolešću te Mira Srebro, Kristina Komljenović i Sonja Kozar za šahistice.

Poredak na turniru: 1. Ivan Bender 9 bodova, 2. Zdenko Bender 7, 3-5. Milan Tušek, Vojislav Poljak i Denis Jakupec 5,5, 6-10. Darko Švec, Krešimir Bašić, Oliver Živčić, Josip Gradinščak i Darijan Mišak 5, 11-14. Jelenko Mikacinić, Dejan Glišić, Nenad Mudrinić i Zlatko Zaplatić 4,5, 15-17. Bruno Sontag, Tvrtko Golemović i Miladin Pilipović 4, 18. Ivan Pišonić 3,5, 19-20. Mira Srebro i Kristina Komljenović 3,0, 21. Sonja Kozar 1 bod.

Za ZG-magazin, Dejan Glišić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni