Šahovski turnir “Proljetni rapid na Branimircu” osvojio Damir Mravunac

Šahovski turnir “Proljetni rapid na Branimircu” osvojio Damir Mravunac

[Damir Mravunac (bijeli) slavio je i u partiji protiv drugoplasiranog Bogdana Božinovića (crni) / Foto: Dejan Glišić]

U Zagrebu je 2. travnja, u organizaciji Šahovskoga kluba “Aer”, održan šahovski turnir “Proljetni rapid na Branimircu”. Turnir je održan u prostorijama mjesne samouprave na Branimirovoj tržnici, a igralo se ubrzanim tempom i švicarskim sustavom sparivanja u 9 kola.

Uvjerljivo je pobijedio majstorski kandidat Damir Mravunac, ujedno najuspješniji veteran, s osvojenih 8,5 bodova. Mravunac je inače ekspert za brzopotezni šah i to za najbrže verzije, a ovom je pobjedom pokazao da je izuzetno dobar i pri tempu igre koji mu nije omiljen. Drugo mjesto na turniru zauzeo je majstor FIDE Bogdan Božinović sa 7,5, a treće majstorski kandidat Domagoj Glažar sa 7 osvojenih bodova.

Najuspješnija šahistica na turniru bila je Mira Srebro s 5 osvojenih bodova, najuspješniji kadet Višeslav Botisa sa 4,5 a najuspješnija kadetkinja Lucija Botica sa 4,5 boda.

Poredak na turniru: 1. Damir Mravunac 8,5, 2. Bogdan Božinović 7,5, 3. Domagoj Glažar 7, 4. Božidar Babić 5,5, 5-8. Zdenko Bender, Darko Mikec, Marijan Krištović i Mira Srebro 5, 9-11. Milan Tušek, Višeslav Botica i Lucija Botica 4,5, 12-14. Vojislav Poljak, Ivan Ronta i Filip Apostolovski 4, 15. Đuro Babić 3,5, 16-17. Zdenko Lončar i Boris Valjin 3, 18. Matej Plank 2,5, 19-20. Dubravko Klement i David Capjak po 2 osvojena boda.

Za ZG-magazin, Dejan Glišić
Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni