Šahovski turnir povodom Svjetskog dana astme

Šahovski turnir povodom Svjetskog dana astme

Turnir je uvršten u program obilježavanja Svjetskog dana astme koji organizira Globalna inicijativa za astmu Svjetske zdravstvene organizacije. Nakon turnira šahisti će, u potrazi za čistim planinskim zrakom, organizirati i izlet u planinu

Svjetski dan astme obilježava se prvog utorka u mjesecu svibnju. Šahovski klub osoba s kroničnim dišnim bolestima “Aer” uz potporu Gradskog ureda za zdravstvo i ove godine nizom aktivnosti obilježava Svjetski dan astme.

Centralni događaj obilježavanja je šahovski turnir koji će se održati 9. svibnja, od 17 sati, na zagrebačkom Branimircu. Ovaj turnir uvršten je u program obilježavanja Svjetskog dana astme koji organizira Globalna inicijativa za astmu Svjetske zdravstvene organizacije. Nakon turnira šahisti će, u potrazi za čistim planinskim zrakom, organizirati i izlet u planinu.

Povodom Svjetskog dana astme proglašeni su rezultati međunarodnog sastavljačkog turnira održanog prošle godine i proljetnog prvenstva ŠK “Aer”.

Međunarodni sastavljački turnir “Svjetski dan astme 2013.” okupio je 10 renomiranih autora šahovskih problema iz osam zemalja. Prvo mjesto su zajedničkim radom osvojili Jevgenij Permjakov iz Rusije i Fedir Kapustin iz Ukrajine, drugi je bio Dragan Stojnić iz Srbije, a treći Živko Janevski iz Makedonije.

Na proljetnom prvenstvu ŠK “Aer” natjecala su se desetorica članova kluba. Pobijedio je Robert Govorko, a slijedili su Dejan Glišić, Božo Jurišić, Darijan Mišak, Miloš Bulat itd. (ZG-m)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni