Šahovski turnir “Daleko od ambrozije 2020” osvojio Domagoj Glažar

Šahovski turnir “Daleko od ambrozije 2020” osvojio Domagoj Glažar

Prvi dio kolovoza je vrijeme kada u zraku naglo raste koncentracija peludi ambrozije. Ova invazivna i visokoalergena biljka zadaje velike zdravstvene probleme i troškove ne samo alergičnim osobama nego i cijelome društvu. Iako se biljka posljednjih godina sve više širi i po Parku prirode Medvednica, naročito uz Sljemensku cestu, šumske vlake i krčevine gdje biljka nalazi dovoljno sunca za opstanak, na vrhovima Medvednice je koncentracija peludi daleko manja pa tu alergične osobe nalaze olakšanje tegoba.

Već tradicionalno, Šahovski klub osoba s kroničnim dišnim bolestima “Aer” iz Zagreba u okviru programa “Dobar zrak” organizira početkom kolovoza odlaske na Medvednicu i turnire u šahu i stolnom tenisu pod nazivom “Daleko od ambrozije”. Tako je u nedjelju 9. kolovoza 2020. održan brzopotezi šahovski turnir u Planinarskom domu “Ivan Pačkovski” na Puntijarci.

Pobijedio je majstorski kandidat Domagoj Glažar, svjetski šahovski prvak u konkurenciji invalida u kolicima za 2017. godinu, koji je iz 9 odigranih kola skupio 8,5 bodova! Slijedili su: Dejan Glišić s 8 bodova, Vojislav Poljak 7,5, Darko Petričić 5, Boris Valjin, Mira Srebro i Darijan Mišak 4, Božo Jurišić 3 te Ankica Glišić i Ivana Gojavić s osvojena 0,5 boda.

Za ZG-magazin, Dejan Glišić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni