Šahovski kup Grada Zagreba osvojio je ŠK Novi Zagreb

Šahovski kup Grada Zagreba osvojio je ŠK Novi Zagreb

Kup Grada Zagreba održavao se od 4. do 12. travnja 2022. u zagrebačkom Domu sportova. Nastupilo je ukupno 8 zagrebačkih klubova koji su odmjeravali snage u 5 kola igranih švicarskim sustavom sparivanja.

Natjecali su se drugoligaš Novi Zagreb, trećeligaši ŠK Odra i ŠK Mladost II, četvrtoligaši ŠK Špansko i ŠK Končar, te petoligaši ŠK Ericsson – Nikola Tesla, ŠK Vrustun i ŠK Aer.

Bez prave konkurencije je slavila ekipa ŠK Novi Zagreb s osvojenih 10 meč bodova, drugo mjesto zauzeo je ŠK Vrustun s osvojenih 7 meč bodova, treći je bio ŠK Špansko sa 6, a slijedili su ŠK Ericsson – Nikola Tesla s 5, ŠK Mladost II s 4, ŠK Odra i ŠK Aer s 3, te ŠK Končar s 2 osvojena meč boda. Među pojedincima najzapaženiji je bio stopostotni učinak mladog međunarodnog majstora Svena Tice na prvoj ploči ŠK Novi Zagreb.

Pobjednička ekipa ovog natjecanja stekla je pravo nastupa na finalu kupa Hrvatske, na kojem pravo nastupa već imaju prvoligaški klubovi.

Kup Grada Zagreba je prvo veće natjecanje šahista koje je došlo s relaksacijom mjera zaštite od pandemije koronavirusa i većina klubova nastupala je sa slabijim sastavima, koristeći priliku uigrati mlađe igrače i igrače s manje natjecateljskih iskustava. Nova sezona šahovskih natjecanja tek se zahuktava!

Za ZG-magazin, Dejan Glišić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni