Šahisti obilježili Svjetski dan astme 2016.

Šahisti obilježili Svjetski dan astme 2016.

(Foto: Poobjednici turnira u glavnoj i posebnim kategorijama)

Uvjerljivi pobjednik nakon odigranih 9 kola bio je mladi šahist Franjo Josip Marković

Tradicionalni šahovski turnir za Svjetski dan astme u sklopu programa Globalne inicijative za astmu Svjetske zdravstvene organizacije, održan je na zagrebačkom Branimircu 29. travnja 2016. godine.

Turnir je organizirao Šahovski klub osoba s kroničnim dišnim bolestima “Aer” uz tehničku pomoć Društva za šahovsku kompoziciju i zagonetaštvo Zagreb, simboličnu pomoć dao je i Šahovski klub “Brestje” iz Sesveta a pokrovitelj i voditelj bio je šahist-astmatičar Dejan Glišić.

Uvjerljivi pobjednik nakon odigranih 9 kola bio je mladi šahist Franjo Josip Marković s 8, a drugo mjesto pripalo je Robert Govorku sa 6,5 osvojenih bodova. Od trećeg do petog mjesta poredali su se majstorski kandidati sa 6 osvojenih bodova: Domagoj Glažar, Denis Jakupec i Milan Tušek, ujedno najuspješniji senior na turniru. Posebne predmetne nagrade uručene su i najuspješnijim šahisticama Miri Srebro i Kristini Komljenović te igračima s dijagnosticiranom astmom, Dejanu Glišiću, Ivanu Horvatincu i Darijanu Mišku.

Poredak na turniru: 1. Franjo Josip Marković 8 bodova, 2. Robert Govorko 6,5, 3-5. Domagoj Glažar, Denis Jakupec i Milan Tušek 6, 6-7. Dejan Glišić i Tomislav Ćorić 5, 8-12. Milan Jakić, Borivoj Đurić, Nenad Banely, Ivan Horvatinec i Branko Mišković 4,5, 13-15. Tihomir Horvat, Željko Gabre i Vjekoslav Novak 4, 16. Mihael Kovač 3,5, 17-18. Darijan Mišak i Mira Srebro 3, 19. Božo Jurišić 2,5 i 20. Kristina Komljenović 1 bod. (zg-m)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni