“Sabornici su uživali na moru, a baka Marica se već 163. dan kupa u lavoru”

“Sabornici su uživali na moru, a baka Marica se već 163. dan kupa u lavoru”

Gradski zastupnik Renato Peteko je zbog sporog donošenja Zakona o obnovi Zagreba i okolice u srijedu održao konferenciju za medije ispred zgrade Hrvatskog sabora.

»HDZ je proceduru oko Zagreba odradio 13 puta sporije nego istu za Agrokor. HDZ-ova Vlada i Saboru su zakon o Agrokoru donijeli i izglasali u 13 dana, a Zakon o obnovi Zagreba će biti izglasan u Saboru gotovo 6 mjeseci nakon potresa, preciznije 173 dana. Ako ne i više«, kazao je Petek.

Ustvrdio je da se odugovlači s donošenjem Zakona zato što nema novca za obnovu, a kako je rekao, neće ga biti dok ministrica za EU fondove, odnosno Vlada ne pripreme svu dokumentaciju temeljem koje ćemo dobiti sredstva za obnovu iz EU fonda.

»To će se dogoditi kasno za stradale u potresu, no tajming je idealan za HDZ jer će to biti ususret lokalnih izbora u Gradu Zagrebu«, napominje Petek.

»Baka Marica iz Šimunčevca u blizini epicentra potresa kupa se u lavoru već 163 dan, dok su saborski zastupnici uživali u ljetnoj stanci i morskim radostima mjesec dana, iako su svi obećavali izglasavanje zakona odmah po konstituiranju novog saziva sabora«, zaključio je Petek. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni