Sabor podržao akciju prikupljanja igračaka za djecu iz Petrinje i Gline

Sabor podržao akciju prikupljanja igračaka za djecu iz Petrinje i Gline

U zgradi Hrvatskoga sabora danas je otvoren HAPPY Centar, gdje će se prikupljati darovi za djecu i mlade iz potresom pogođenih područja.

Riječ je o nacionalnoj kampanji HAPPY CENTAR – Igračke nove za mirnije snove, čiji je cilj da građani i tvrtke doniraju nove igračke, slikovnice, dječje knjige, sportsku opremu i drugi didaktički materijal za igru.

Nacionalna kampanja koju je pokrenuo Savez izviđača Hrvatske trajat će do kraja ožujka, a prikupljenu donaciju će djeci i mladima na potresom pogođenom području osobno uručiti izviđači.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković izrazio je zadovoljstvo što sudjeluje u hvalevrijednoj akciji te je predao svoj dar, društvenu igru Čovječe, ne ljuti se.

„Ovo je tradicionalna igra s kojom smo se svi susretali. Nadam se da će djeca koja nisu imala sreću da u miru provedu svoje djetinjstvo kroz društvene igre malo popraviti svoje raspoloženje i život”, rekao je Jandroković. Smatra da će velik broj saborskih zastupnika donirati igračke, a pozvao je i druge da to učine na 35 lokacija gdje je otvoren HAPPY centar u 24 hrvatska grada.

Predsjednica Saveza izviđača Hrvatske Lidija Pozaić zahvalila je na podršci predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandokoviću i saborskim zastupnicima, koji su već došli donirati igrače i druge darove.

„Savez izviđača Hrvatske je od prvih dana u Petrinji i okolici te pomažemo stanovnicima zajedno s Civilnom zaštitom”, istaknula je Pozaić.

„Vizija nam je da se napravi HAPPY CENTAR u kojem će biti igroteka, odnosno miran kutak gdje će se igrati djeca iz Petrinje i Gline te će u izviđačkom okruženju otkriti nove prijatelje i aktivnosti, ali i malo zaboraviti na sve što se dogodilo ”, kazala je Pozaić.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni