Sabor odlučio: 10. srpnja – Dan Nikole Tesle

Sabor odlučio: 10. srpnja – Dan Nikole Tesle

Udruga Nikola Tesla – genij za budućnost istovremeno s ovom, pokrenula je i inicijativu za proglašenjem 10. srpnja Međunarodnim danom znanosti i izumiteljstva

Deseti srpnja danas je na sjednici Hrvatskog sabora proglašen Nacionalnim danom Nikole Tesle – danom znanosti, tehnologije i inovacije.

Prijedlog odluke o proglašenju Nacionalnog Dana Nikole Tesle, Hrvatskom su saboru uputili zastupnici Mirela Holy, Davor Bernardić i Damir Kajin uz podršku zastupnika Zdravka Ronka i na inicijativu Udruge Nikola Tesla – genij za budućnost koja je s ovom inicijativom u javnost izašla prije dvije godine prilikom obilježavanja Teslina rođendana Tesla & friends.

„Smatramo da je osobito važno da se predstavimo kao zemlja znanja i inovacija te domovina jednog od najvećih izumitelja u povijesti, genija rođenog u Hrvatskoj, srpskog porijekla i svjetskog djelovanja, Nikole Tesle. Iz tog smo razloga i pokrenuli ovu inicijativu i dvije godine radili na njenoj realizaciji“, kaže predsjednica te Udruge Dragica Mihajlović koja je jutros prisustvovala saborskoj raspravi. „O Teslinom porijeklu vrlo se malo zna, želja naše udruge bila je to promijeniti, ali i ustanoviti dan u godini kada ćemo u spomen na Teslu slaviti naše genijalce, znanstvenike i inovatore“ objašnjava.

Udruga Nikola Tesla – genij za budućnost istovremeno s ovom, pokrenula je i inicijativu za proglašenjem 10. srpnja Međunarodnim danom znanosti i izumiteljstva. (zg-magazin)