S vlaka na bicikl

S vlaka na bicikl

Ostvarena suradnja Nextbike sustava javnih bicikala i HŽ Putničkog prijevoza

Sustav javnih bicikala predstavlja novi oblik javnog gradskog prijevoza u Zagrebu, a tvrtka Sustav javnih bicikala d.o.o.  licencirani je partner njemačke tvrtke Nextbike GmbH, jedne od vodećih tvrtki za iznajmljivanje javnih bicikala u svijetu.

Nextbike i HŽ Putnički prijevoz ostvarili su suradnju u smislu zajedničke promocije ekološki održivih oblika javnog prijevoza vlakom i biciklom. Uz smanjenje prometnih gužvi, problema s parkiranjem, vožnja vlakom i biciklom pridonosi zaštiti i očuvanju okoliša.

Nextbike stanice nalaze se na šest frekventnih lokacija u užem središtu Zagreba: Trg kralja Tomislava, Petrinjska ulica, Gundulićeva ulica, Kvaternikov trg, Tehnički muzej i Nacionalna sveučilišna knjižnica,  a bicikli su dostupni 24 sata, 7 dana u tjednu. Sustav je baziran na primjeni pametne kartice koja očitava broj mobitela i PIN korisnika, mjesto i vrijeme najma i povrata unajmljenog bicikla.

Korisnici prigradskih i drugih vlakova dolaskom u Zagreb Glavni kolodvor svoje putovanje do odredišta mogu nastaviti javnim gradskim biciklom.  Ova je ponuda zanimljiva i svim turistima koji zagrebačku metropolu mogu istražiti biciklima.

Inače, prema podacima iz tvrtke Sustav javnih bicikala, projekt koji je u Zagrebu pokrenut 14. svibnja, u prva je dva mjeseca privukao više od 1400 registriranih korisnika, a ostvareno je više od 2000 najmova bicikala. (zg-mag)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni