S tramvajcem se pokušao obračunati škarama!

S tramvajcem se pokušao obračunati škarama!

Na uglu Mašićeve i Maksimirske ulice u utorak u 18 sati došlo je do sudara automobila i tramvaja. Vozač automobila koji je, prema riječima svjedoka, očito bio alkoholiziran, pokušao je napasti vozača ZET-a, i to – škarama! ZET-ov vozač ubrzo je zatvorio vrata na tramvaju i spriječio dodatnu eskalaciju nemilog događaja. No, tu priči nije bio kraj. Ubrzo je automobilist odustao od napada te je odbacio škare u obližnje grmlje. Ovaj dokaz je, međutim, pokupila starica koja se ondje našla te se sa novom stečevinom uputila prema Kvaternikovom trgu…

Sve se ovo odvijalo 45 minuta te je ubrzo nastala tramvajska kolona, čime je bio onemogućen tramvajski promet u smjeru zapada. Kada se mislilo da je stvar završila dolaskom ZET-ove interne službe i policije, vozač automobila ponovno je odlučio obračunati se s vozačem tramvaja, ovaj put šakama. U tom trenutku intervenirala je i policija, koja je obuzdala spomenutog vozača srušivši ga na pod, nakon čega je otpremljen na ispitivanje.

Ubrzo nakon toga policija je zamolila okupljene građane i svjedoke da im pomognu odmaknuti vozilo, kojem nije mogla pristupiti vučna služba te su građani odgurali automobil na obližnji nogostup. O cijelom slučaju kontaktirali smo ZET i policiju. Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a, pojasnio nam je kako postupak u nadležnosti policije te kako ne žele komentirati spomenuti slučaj.

Iz policije su nam potvrdili da je kod vozača automobila izmjereno 1,0 promila alkohola u krvi. Osim toga, 68-godišnji vozač automobila,bit će sankcioniran i protiv njega će biti podnesena kaznena prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, ali i narušavanja sigurnosti prometa. Iz policije nadodaju, da je dotični gospodin zadržan na triježnjenju u policijskim prostorijama na Oranicama, te je u srijedu proti njega započeo prekršajni postupak.

M. Knežević