S Kaptolom postignut dogovor oko Svetica

S Kaptolom postignut dogovor oko Svetica

»Crkva nije ništa dobila zauzvrat, mi Crkvi redovito vršimo povrat temeljem Zakona o povratu, nego smo sklopili izjavu«, objasnio je Bandić i rekao da će u skladu s tom izjavom postupati nakon što Vrhovni sud donese odluku u sporu oko Svetica

U stanci sjednice Gradske skupštine, gradonačelnik Milan Bandić novinarima je u utorak potvrdio kako mu je s Kaptola donesen dokument koji je potpisao kardinal Josip Bozanić, a koji će omogućiti nastavak realizacije gradnje HNS-ovog nogometnog kampa na Sveticama s obzirom da bi se planirani objekt prostirao i na parceli u vlasništvu Crkve.

»Ono što mogu javnosti reći urbi et orbi jest da smo po n-ti put naišli na razumijevanje našeg Kaptola, našeg kardinala i da projekt Svetice ide dalje, a to je i zadaća nas mještovite skupine s biskupom Gorskim u ime Kaptoala i mene u ime Garda da kroz povjerenstvo suradnje Grada i Kaptola rješavamo otvorene probleme. Mi smo se dogovorili i na tom tragu potpisali i projekt Svetica ide dalje, a i sudski proceds ide dalje«, rako je Bandić i dodao kako neće prejducirati sudsku odluku.

»Crkva nije ništa dobila zauzvrat, mi Crkvi redovito vršimo povrat temeljem Zakona o povratu, nego smo sklopili izjavu«, objasnio je Bandić i rekao da će u skladu s tom izjavom postupati nakon što Vrhovni sud donese odluku u sporu oko Svetica.

Na pitanje kako komentira činjenicu da mu je ponestao broj ruku s obzirom da na dnevni red Skupštine nije usvojena točka o Ciboni, gradonačelnik je odgovorio u svom stilu: »Imam dvije ruke, a još uvijek i većinu u Skupštini. Mene nije bilo pa su se malo zastupnici malo opustili, ali riješit ćemo to«. Dodao je kako postoj stvari oko kojih treba postići konsenzus, »a vrhunski sportski klubovi grada Zagreba su mjesto gdje se taj konsenzus mora postići«.

Na novinarsko pitanje je li zaustavljen projekt Zagreb na Savi, Bandić je odgovorio kako on nije rekao da taj projekt ne ide, ali da iza sastanka s Radimirom Čačićem s predstavnicima Vlade nije održan sastanak po tom pitanju. »To nije projekt samo za predizborni štos već za više mandata i milenijski projekt ne samo za Zagreb, već i za Hrvatsku. On će težiti između 1,5 do 2 milijarde eura«, rekao je i podsjetio na svoj nedavni posjet Beogradu. »Ljudi s Bliskog istoka tamo ulažu 3,5 milijardi u projekt na šest godina koji kreće u 10. mjesecu. Beograd će biti ispred nas, to je tako kad se oklijeva, ali me veseli da bar netko napravi nešto, treba se veseliti i njihovim uspjesima«, zaključio je Milan Bandić.

Protivljenje Zagrebačke županije da se na njihovom području zbrinjava otpad iz Zagreba prokomentirao je kako možda oni imaju bolje rješenje te da im na tome čestita.  (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni