Ružičasti dan u Mimari

Ružičasti dan u Mimari

4. Pink Day – međunarodni festival ružičastih vina

U sklopu četvrte po redu festivalske manifestacije Pink Day, koja će se održati u subotu, 19. ožujka u Muzeju Mimara, i ove godine najbolji domaći, ali i inozemni vinari predstavit će svoja ružičasta vina i pjenušce. Osim vinara na ružičastom festivalu sudjeluju i proizvođači vrhunskih maslinovih ulja. Organizator ružičastog festivala je udruga WOW – Women on Wine. Radno vrijeme Festivala Pink Day je od 13.00 do 19.00 sati, a cijena pojedinačne ulaznice iznosi 100 kuna.

Pink Day međunarodni festival ružičastih vina već tri godine zaredom okuplja ljubiteljice i ljubitelje zavodljivih rosé vina. Ono što je bitno istaknuti je to da udruga Women on Wine promiče kulturu stola, posebice laganu mediteransku kuhinju uz umjereno konzumiranje vina. Ove godine, na četvrtom Pink Day festivalu, okupit će se osamdesetak prestižnih proizvođača ružičastih vina i pjenušaca iz Hrvatske i inozemstva te će ponuditi na kušanje bogatu paletu vina s razmjerno niskim postokom alkohola, a koje krasi mnogo finih aroma.

Posebnost ovog Festivala, osim što je totalno ružičast, je u tome što je prvenstveno okrenut ženskoj publici i što nudi svojevrsni Festival u festivalu (Green in Pink ili Zeleno, što volim zeleno), a to je onaj dio koji se odnosi na predstavljanje vrhunskih, većinom domaćih, ekstra djevičanskih maslinovih ulja.

Osim upoznavanja sa ružičastim vinima i maslinovim uljima izlagača, ružičasti festival nudi mogućnost sudjelovanja na posebnim stručnim edukativnim radionicama.

Kruna ovog Festivala je njegovo humanitarno obilježje. Takozvana Humanitarka ove godine organizirana je u suradnji s Humanitarnom organizacijom Dora, a podrška je stigla sa još dvije strane: od žena iz Lions kluba Zrinjevac i od organizacije poslovnih žena Zonta klub Zagreb. Udruga Women on Wine u suradnji sa spomenutim partnericama prikuplja novac za stipendiranje 24-godišnje studentice iz Sinja Ivane Paladin koja je, nakon što je na Agronomskom fakultetu završila smjer Zaštita bilja, upisala još jedan smjer Vinarstvo i Vinogradarstvo.

„Ivana je prošla Dorin selekcijski program Budi primjer i oko Ivane nismo puno dvojili“, poručila je Renata Gubić, članica uprave Dore koja je i nositelj ove humanitarne akcije. Ivanina namjera da sa stečenim znanjem nakon studija podigne na već razinu, zasada mali, obiteljski vinograd. (mf)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni