Ruža Tomašić odlazi iz HSP-AS-a

Ruža Tomašić odlazi iz HSP-AS-a

Ustvrdila je kako ne može ostati na čelu stranke koja svoje interese vidi van interesa hrvatskog naroda jer smatra da istinska domoljubna stranka svrhu svog postojanja može ostvariti samo kroz obranu nacionalnih interesa

Foto: Glas Brotnja

Ruža Tomašić danas je podnijela neopozivu ostavku na mjesto predsjednice Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS) te istupila iz stranačkog članstva.

U svojoj objavi na svom Facebook profilu Tomašić navodi kako vrh stranke nažalost nije prepoznao potrebu da u maniri istinskih hrvatskih domoljuba stane u obranu nacionalnih umjesto uskih stranačkih interesa kad je u pitanju promjena izbornog zakonodavstva. »Dapače, neki su visoki dužnosnici stranke otišli toliko daleko i svjesno kršili Statut i odluke Predsjedništva HSP AS-a u obrani dosadašnjeg poražavajućeg stanja u kojem partitokracija apsolutno dominira nad izravnom demokracijom«, stoji u priopćenju kojim je obavijestila javnost o svojoj odluci.

»S obzirom da tijela stranke svo ovo vrijeme nisu poduzela ništa da se takvo ponašanje sankcionira sukladno Statutu te su na taj način ostavila prostora isključivo za otvoreni unutarstranački sukob, odlučila sam poštedjeti stranku novih podjela te napustiti redove stranke koja se pretvorila u nešto što nisam željela«, navodi Tomašić.

Ustvrdila je kako ne može ostati na čelu stranke koja svoje interese vidi van interesa hrvatskog naroda jer smatra da istinska domoljubna stranka svrhu svog postojanja može ostvariti samo kroz obranu nacionalnih interesa.

»Političke stranke su sredstvo, a ne cilj. Krajnji cilj svih nas uključenih u politički život Hrvatske trebalo bi biti blagostanje za naš narod u njegovoj državi. Zato sam u ovom trenutku odlučnija nego ikad u nastojanju da po svaku cijenu zaštitim interese našeg naroda i države u Europskom parlamentu te ću nastaviti raditi najvećim mogućim intenzitetom na tom planu«, dodaje Ruža Tomašić.

Ona je izrazila nadu da će njezin odlazak brojnim čestitim domoljubima u redovima stranke ukazati na dubinu krize u HSP AS-u te da će se oni konačno uključiti u proces reformiranja stranke što je i sama zagovarala. »Također, želim vjerovati da će oni pravaši koji su me prozivali i smatrali kamenom spoticanja u procesu ujedinjenja pravaštva iskoristiti moj odlazak i poduzeti odlučne korake u okrupnjavanju te političke opcije i njezinoj prilagodbi modernim vremenima«, stoji u priopćenju zastupnice u Europskom parlamentu Ruže Tomašić. (zg-magazin)