“Rusi dolaze”, a biciklisti teško prolaze

“Rusi dolaze”, a biciklisti teško prolaze

Plakati kojima se reklamira Zagreb film festival te nastup Aleksandrov orkestra, zbora i baleta Crvene armije preplavili su rasvjetne stupove na Zagrebačkoj aveniji. To ne bi bio neki problem da osim estetskog posrijedi nije i sigurnosni problem, a nije ni prvi put. Naime, kartonski plakati zadiru u zonu ionako preuske biciklističke staze te će krupniji biciklisti ili oni koji nešto sa sobom prevoze tuda teško proći. Preostaje vožnja po dijelu namijenjenom pješacima ili vrlo opasno silaženje s kolnika. U svakom slučaju, rješenje nije baš najbolje.

Na plakatima upozoravajuće piše »Rusi dolaze«, a mi bismo dodali: »a biciklisti teško prolaze«. No za one to koje, umjetnike iz Crvene armije mogu vidjeti u Lisinskom 13. i 14. studenoga (cijena ulaznica od 320 do 500 kuna).

Apeliramo na organizatore da se okrenu drugim načinima oglašavanja, a Grad Zagreb da onemogući postavljanje plakata na ovakav način.

(B. J.)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t