Rundekova suradnja s Jazz orkestrom HRT-a je pun pogodak

Rundekova suradnja s Jazz orkestrom HRT-a je pun pogodak

(Foto: Dario Njavro/HRT)

Vokalna podrška D. Rundeku bili su Maja Rivić i Igor Pavlica, a Orkestar je sa svoje strane također pridonio velikom uspjehu koncerta

Šesti program u ovogodišnjoj „Opasno dobroj“ sezoni Jazz orkestra HRT-a, opravdano je predstavljen na dva koncerta, 2. i 3. travnja 2019. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti. Suradnja Darka Rundeka i Orkestra pobudila je veliko zanimanje. Prikaz se temelji na koncertu održanom 3. travnja.

Prva misao koja se nametnula bila je: kako to da je tek sada ostvarena ta suradnja? Potrebna su dva preduvjeta. Konačno je prepoznato vizionarstvo izvornog rock autora Darka Rundeka i njegovog sastava Haustor (D. Hrvoj). Istodobno treba raspolagati s orkestrom koji može naručiti aranžmane za taj koncert s 13 Rundekovih skladbi. To može samo orkestar visoke profesionalne razine u sklopu javnog servisa, HRT-a. A to je sada najstariji orkestar takve vrste u svijetu. Treba čuvati tu vrijednost.

Pod vodstvom dirigenta Mirona Hausera, čulo se aranžmane triju aranžera. Najviše aranžmana i to s velikim uspjehom napisao je trombonista Orkestra Luka Žužić. Koji je bio i vrlo uspješni solista. Zapaženi aranžerski doprinos dao je i dirigent M. Hauser. Konačno, provjereni aranžer Mak Murtić napisao je dva aranžmana, od kojih se posebno svidio onaj za skladbu Bi mogo da mogu.

Zanimljiva je izjava Darka Rundeka: »Nisam nikada surađivao s velikim jazz orkestrom, iako mi je to bila jedna od većih inspiracija u životu«.

Vokalna podrška D. Rundeku bili su Maja Rivić i Igor Pavlica, a Orkestar je sa svoje strane također pridonio velikom uspjehu koncerta. Publika je na oba koncerta oduševljeno pozdravila nastup svih umjetnika. Bio je to još jedan uspješan projekt Jazz orkestra HRT-a. S nestrpljenjem se očekuje snimanje tog programa, koje je najavljeno za jesen.

Igor Čatić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni