Rukomet na pijesku: Detono Zagreb peti put prvak Europe, rukometašice treće

Rukomet na pijesku: Detono Zagreb peti put prvak Europe, rukometašice treće

„Ovo je veliki uspjeh hrvatskog rukometa na pijesku te se nadam da ćemo ovim tonom nastaviti i na razini reprezentacije na skorašnjem Svjetskom prvenstvu koje će se održati u brazilskom Recifeu”, rekao je nakon finalne pobjede igrač i kapetan Detono Zagreba Ivan Jurić.

Na završnom turniru europskog klupskog prvenstva koji se od 30. svibnja do 1. lipnja održao u grčkom Solunu, rukometaši na pijesku Akademskog kluba rukometa na pijesku Detono Zagreb osvojili su prvo mjesto. Time su postali europski prvaci u rukometu na pijesku. Zagrebačka ekipa je do sada četiri puta bila prvak Europe, a prošlogodišnju titulu prvaka na domaćem terenu u Umagu, uzela im je španjolska ekipa Alcala.

Detono Zagreb je u skupini bio bolji od Racoons d’ areia, a upisali su i poraz od ekipe Acropolisa. Uslijedila je pobjeda protiv BMP Malage i plasman u polufinale. Tamo ih je čekala ekipa Alcale, a pobjedu od 2:0 izborili su naši predstavnici.

U finalu su pobjedili rusku ekipu SKKM Ekaterinador. “Iznimno kvalitetno natjecanje okupilo je najbolje rukometaše na pijesku Starog kontinenta pa i šire. S obzirom da je Grčka ekipa imala internacionalce te najbolje igrače reprezentacije Brazila. U završnicu su tako došle ekipe s velikom tradicijom igranja teških utakmica te je time ova naša pobjeda i slađa, iako smo se na početku turnira poprilično mučili. No, kako je natjecanje išlo svojem kraju, tako smo se i mi, pod izvrsnim vođenjem Igora Požega, dizali u formi te na kraju bili najbolji kad je najviše trebalo. Ovo je veliki uspjeh hrvatskog rukometa na pijesku te se nadam da ćemo ovim tonom nastaviti i na razini reprezentacije na skorašnjem Svjetskom prvenstvu koje će se održati u brazilskom Recifeu”, rekao je nakon finalne pobjede igrač i kapetan Detono Zagreba Ivan Jurić.

Rukometašice trećeRUKOMET NA PIJESKU

Osim rukometaša i naše su se rukometašice na pijesku u Solunu borile na završnom turniru europskog klupskog prvenstva rukometa na pijesku. Zagrepčanke su na početku natjecanja upisale dvije pobjede protiv ekipa Westsite Amsterdam i Avant gardea, a onda je uslijedio poraz protiv ekipe Seville. Pobjedom protiv Mađarki OVB beach girls plasirale su se u polufinale gdje ih je čekala ekipa BMP Getasura. Obje su ekipe osvojile set, a pobjednik se odlučivao u raspucavanjima. Naše su rukometašice na kraju izgubile nakon raspucavanja. U borbi za treće mjesto pobjedile su norvešku ekipu i time izborile brončanu medalju.

Poredak u muškoj konkurenciji:

1. Detono Zagreb (Hrvatska)

2. SKKM Ekaterinodar (Rusija)

3. Acropolis (Grčka)

Poredak u ženskoj konkurenciji:

1. OVB beach girls (Mađarska)

2. BMP Getasur (Španjolska)

3. Detono Zagreb (Hrvatska)

(zg-magazin; Foto:www.ebtfinals2014.gr/ )