Rotor Remetinec bit će zatvoren od 15. prosinca

Rotor Remetinec bit će zatvoren od 15. prosinca

(Jutarnje prometne gužve svakodnevna su slika Zagreba / Foto: www.facebook.com/zagrebackikvartkajzerica/)

Grad Zagreb po drugi je put odgodio datum zatvaranja zagrebačkog rotora, ovaj put za 15. prosinca. To je već druga odgoda zatvaranja trenutačno najvećeg zagrebačkog gradilišta, a razlog za odgodu u Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet ne navode. No zbog ponovne odgode na samom početku radova, građani su počeli sumnjati u ozbiljnost projekta.

Planirani radovi na rotoru trajat će do 30. siječnja 2020. godine. Velik dio prometa koji sada ide preko rotora planira se prebaciti na druge prometne pravce.

»Što se tiče obilaznih pravaca, izgradit će se privremene prometnice s četiri vozna traka (po dva u smjeru istok-zapad) te će se provesti usklađivanje svih semaforskih uređaja u široj okolici radova. Znakovi privremene regulacije prometa postavit će se već na obilaznici, kod Lučkog i kod Jankomirskog mosta. Velik dio prometa koji sada ide preko rotora planira se prebaciti na druge prometne pravce. Zagrebački holding d.o.o., podružnica ZET, organizirat će zamjenski prijevoz putnika uvođenjem autobusnih linija. Isto tako, ZET će za sve svoje postojeće autobusne linije organizirati prometovanje privremenim prometnicama«, doznaje Dnevnik.hr iz Gradske uprave. (ZG-m)