Rotor će ipak biti zatvoren prije Božića

Rotor će ipak biti zatvoren prije Božića

(Izvor: IGH)

Naslov je komotno mogao glasiti »Igrala se djeca: Rotor će (ipak) biti zatvoren prije Božića«. Naime, konačni datum zatvaranja rotora u Remetincu pretvorio se u pravu trakavicu s obzirom da je termin mijenjan već četiri puta, a čime se nepotrebno zbunjuje i opterećuje zagrebačka javnost. Podsjetimo, gradonačelnik Milan Bandić još je sredinom studenoga uvjeravao sugrađane da će se rotor zatvoriti tek u siječnju 2019. kako se ne bi stvorile prometne poteškoće tijekom manifestacije Advent u Zagrebu. No prema zadnjoj informaciji koju je medijima dao Goran Radić, voditelj najvećeg zagrebačkog gradilišta, a potvrdili su i iz resornog gradskog ureda, to će se ipak dogoditi ranije, odnosno 16. prosinca.

Sav promet će tada biti prebačen na novosagrađene zaobilazne ceste, proširenu Riječku ulicu i dvije nove ceste koje će služiti kao zamjena za rotor.

 Dinko BIlić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet navodi da će se prebacivanje prometa na obilazne ceste obaviti odmah nakon dovršetka privremenih prometnica, a što je u završnoj fazi. Prema njegovim riječima, radovi su došli u fazu kada njihov daljnji tijek zahtjeva početak rušenja istočnog dijela postojeće konstrukcije rotora, a izvođenje tih građevinskih aktivnosti ključno je za ispunjenje ugovornog roka.

Očekivani završetak radova i puštanje u promet najavljen je za 30. siječnja 2020. godine. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni