Ronjenje na dah: Srebro za Zubčić, bronca za Čolaka

Ronjenje na dah: Srebro za Zubčić, bronca za Čolaka

Čolakov rezultat nije bio dovoljan za najvišu stubu pobjedničkog postolja, jer su hrvatskog reprezentativca uspjeli nadmašiti Poljak Mateusz Malina i Ukrajinac Aleksandr Bubenčikov

Odlične vijesti stigle su u četvrtak s prvoga finalnog dana AIDA Svjetskog bazenskog prvenstva u ronjenju na dah, najprestižnijeg svjetskog natjecanja u ovome sportu, koje se održava u Beogradu.

Naša Katarina Zubčić je sa 161 metrom u DNF – dinamici bez peraja osvojila srebro, a svjetski rekorder Goran Čolak osvojio je treće mjesto i brončanu medalju u istoj disciplini, tehnički najzahtjevnijoj disciplini ronjenja na dah, s dostignutih 200 metara u jednom dahu.

No Čolakov rezultat nije bio dovoljan za najvišu stubu pobjedničkog postolja, jer su hrvatskog reprezentativca uspjeli nadmašiti Poljak Mateusz Malina i Ukrajinac Aleksandr Bubenčikov. Uz Čolaka u finalu je nastupio i drugi hrvatski reprezentativac Marko Moretti koji je preronio 175 metara.

Zlato Poljaka Maline ne predstavlja iznenađenje, jer je on uz Gorana Čolaka jedini ušao u finala sve tri natjecateljske discipline Svjetskog prvenstva: DNF – dinamike bez peraja, DYN – dinamike s perajama i STA – statičnog zadržavanja daha.

Natjecanja na SP-u u Beogradu nastavljaju se u petak, kad je na rasporedu disciplina dinamike s perajama u kojoj Goran Čolak drži svjetski rekord s 288 metara, postignut prošle godine na Tenerifima. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni