Ronioci dobili opremu za vađenje krupnog otpada iz jezera Savice

Ronioci dobili opremu za vađenje krupnog otpada iz jezera Savice

Ronilački klub Adriaticro je u sklopu projekta sanacije ornitološkog staništa Savica već do sada izvadio oko 2 tone različitog otpada

Ronilačkom klubu Adriaticro dm je u subotu, 15. listopada predao donaciju koja je doprinijela u održavanju akcije čišćenja zagrebačke Savice. Donacija je omogućila kupnju opreme potrebne za vađenje krupnog otpada iz ovog vrijednog ornitološkog staništa te edukaciju građana i djece, koji žive u njenoj neposrednoj blizini, o važnosti očuvanja tog zagrebačkog bisera udaljenog samo šest kilometara od centra grada.

Primopredaja donacije kojom će dm uložiti više od 1,5 milijuna kuna u realizaciju 40 društveno korisnih projekata diljem Hrvatske, održana je na Velikom jezeru na zagrebačkoj Savici. Opremljeni adekvatnom opremom, od tamo je više od 80 ronioca uronilo u eko-akciju čišćenja Savice, ojačani snagama građana koji su pomogli u prihvaćanju otpada na obali.

„Ronilački klub Adriaticro je u sklopu projekta sanacije ornitološkog staništa Savica već do sada izvadio oko 2 tone različitog otpada – od starih automobilskih guma, građevinskog materijala do kućanskih aparata zbog koje svakodnevnog ugibaju razne ptičje vrste ovog područja. Zahvaljujući donaciji dm-a, od sada ćemo imati i adekvatnu opremu za čišćenje zbog koje smo još jedan korak bliže očuvanju Savice kao vrijednog močvarnog staništa“, izjavio je Dario Duić, Predsjednik Ronilačkog kluba Adraticro.

Kako bi se ovaj projekt uspješno realizirao i potaknuo sugrađane na aktivno uključivanje u zaštitu i očuvanje svog susjedstva, Ronilački klub Adriaticro prijavio ga je na inicijativu dm-a “Jer sve smo to MI!”.

„Ponosni smo što možemo podržati projekt koji će dugoročno doprinijeti u podizanju svijesti građana o važnosti očuvanja okoliša i održivog razvoja. dm je, u suradnji sa svojim zaposlenicima, ranije već sudjelovao u volonterskoj akciji čišćenja Savice , a pružanjem podrške ovom projektu još jednom želimo potvrditi dm-ovu opredijeljenost društveno odgovornom poslovanju i doprinosu zajednici“, izjavio je Bruno Vrbat, područni menadžer dm-a.

Inicijativa “Jer sve smo to MI!” okupila je organizacije civilnog društva i ustanove koje svojim projektima pomažu zajednici i socijalno osjetljivim skupinama. U 26 hrvatskih gradova i naselja zdravstvene ustanove pacijentima će osigurati kvalitetniju skrb, škole će svojim učenicima ponuditi prikladno okruženje za obrazovanje i dodatne sadržaje, a ekološki projekti pobrinut će se za uređenje parkova i urbanih vrtova.

Više informacija o inicijativi i projektima koje će dm realizirati možete pronaći na internetskoj stranici www.jersvesmotomi.hr, a kako je to izgledalo tijekom same akcije čišćenja, možete provjeriti na www.adriaticro.hr. (pr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni