Ronilački rekorder kod Milana Bandića

Ronilački rekorder kod Milana Bandića

Goran Čolak je osam godina zaredom prvak Hrvatske u ronjenju na dah, postavio je više od 30 nacionalnih rekorda te je najbolji ronilac kojega je Hrvatska imala. Postavio je i Guinnessov rekord u zadržavanju daha u mirovanju s prethodnim udisanjem čistoga kisika

U povodu izvrsnih rezultata postignutih u proteklome razdoblju, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je danas u Gradskoj upravi svjetskog rekordera u ronjenju na dah Gorana Čolka i njegovoga trenera Ivana Drviša.

Goran je nedavno na Viru ponovo srušio vlastiti rekord u držanju daha s prethodnim udisanjem kisika (koji sada iznosi 23:01) te je ostvario niz drugih vrhunskih rezultata, čime je postao uvjerljivo najuspješniji svjetski ronilac na dah, izvijestio je gradonačelnika Bandića Goranov trener Ivan Drviš. Goran Čolak je posebno zahvalio gradonačelniku na prijemu i potpori koju im nesebično iskazuje spomenuvši kako sada imaju osigurane sve uvjete za treniranje na bazenima.

Također, gosti su gradonačelnika upoznali s daljnjim planovima te natjecanjima što slijede ove godine, a posebno ono što se već u rujnu održava na Sardiniji – najprestižnije timsko svjetsko prvenstvo u ronjenju na dah po federaciji AIDA i na kojem će, kako su najavili, promovirati Zagreb u znak zahvale za svu pomoć.

„Hvala ti Gorane što se ne predaješ, što se i dalje boriš, što pomičeš granice i što si uzor mladim ljudima“, naglasio je gradonačelnik Bandić te je najtrofejnijemu svjetskom roniocu na dah u muškoj kategoriji zaželio puno uspjeha i zdravlja.

Podsjetimo, Goran Čolak je osam godina zaredom prvak Hrvatske u ronjenju na dah, postavio je više od 30 nacionalnih rekorda te je najbolji ronilac kojega je Hrvatska imala. Za sportaša Grada Zagreba i Republike Hrvatske nominiran je četiri puta, a 2011. dobio je posebno priznanje Grada Zagreba za iznimne sportske rezultate. Osim rezultata na službenim natjecanjima (14 odlikovanja na AIDA-inim i CMAS-ovim svjetskim prvenstvima), postavio je i Guinnessov rekord u zadržavanju daha u mirovanju s prethodnim udisanjem čistoga kisika. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni