Ronilačka akcija podvodnog čišćenja jezera Jarun

Ronilačka akcija podvodnog čišćenja jezera Jarun

Ronilački klub „Roniti se mora“ i ove godine organizira podvodno čišćenje Jaruna. Riječ je o ekološkoj akciji „Think Green – Jarun 2017“, koja će se održati u nedjelju 5. studenoga. Iz Kluba poručuju da se ni nakon sedam godina nisu umorili. »Nakon Maksimira, Ježeva, Savice, Jaruna, Komiže, Kukljice, Biševa i Njivica jubilarnu petnaestu akciju organizirat ćemo ponovno na Jarunu«, najavljuju.

Zahvaljujući entuzijazmu zaljubljenika u ronjenje i ekologiju, okupljenih oko Ronilačkog kluba „Roniti se mora“ i njihovih prijatelja iz cijele Hrvatske, jezero Jarun će ponovno biti mjesto na kojem se „misli zeleno“. Ronioci se nadaju da na dnu neće naći previše smeća, ali poučeni iskustvom znaju da ga tamo ima. Cilj im je izvući čim više predmeta od: gume, plastike, metala, stakla, tkanine i ostalih otpadnih sirovine kojima tamo nije mjesto.

Projekt je zamišljen kao ekološka akcija koja će se sastojati od čišćenja Jarunskog jezera i površine oko jezera. Osim samog čišćenja, članovi kluba educirat će posjetitelje o ekologiji, kao i vještini ronjenja s bocama.

Nadaju se da će se akciji odazvati veliki broj ronioca i volontera na obali, kao što je to uostalom bilo i uvijek do sada.

Cilj eko akcije nije samo čišćenje, već i edukacija građanstva, poticanje odgovornijeg ponašanja i ukazivanje na sve veću opasnost od zagađenja. Oaze zelenila u gradovima (poput Jaruna), iznimno su osjetljive na zagađenja, a zbog velikog broja posjetitelja i zahvalne za edukaciju.

Otvorenje eko akcije održat će se ispred zgrade ustanove za Upravljanje sportskim objektima na otoku Univerzijade u 10 sati. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni