Rok završetka rotora u Remetincu pomaknut na svibanj 2020.

Rok završetka rotora u Remetincu pomaknut na svibanj 2020.

Građevinski radovi na rotoru u Remetincu odvijaju se u skladu s planovima, cilj je da 90 % bude napravljeno do Božića, izjavio je danas voditelj radova Goran Radić. Dodao je da se trenutno intenzivno radi na pristupnim cestama i podvožnjacima koji će spajati Jadransku aveniju i Aveniju Dubrovnik. Paralelno će se do desetog mjeseca raditi i na infrastrukturi jer zima za to nije idealno vrijeme, kaže Radić.

Trenutačno je na radovima na rotoru angažirano 230 radnika.

Gradilište je danas posjetio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji nije skrivao zadovoljstvo tijekom radova te je najavio da će radovi biti gotovi “negdje do travnja 2020.”

Naglasio je da su remetinečki rotor i sljemenska žičara trenutačno najvažniji projekti u gradu.

Kao krajnji rok za oba projekta naveo je Praznik rada, 1. svibnja, odnosno Dan grada Zagreba, koji se obilježava 31. svibnja, kada bi i rotor i žičara bili pušteni u promet.

Podsjetimo, prilikom potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih 320 milijuna kuna za rotor, bilo je najavljeno da će on biti završen u siječnju 2020. godine.

Rotor Remetinec kapitalni je gradski projekt koji će u konačnici znatno olakšati prometovanje u tom dijelu grada, a njime će se riješiti i jedna od najvećih crnih prometnih točaka u gradu Zagrebu. U sklopu opsežnih radova rekonstruirat će se raskrižje s rotorom uz kompletnu sanaciju i izmještanje komunalne infrastrukture te sagraditi dodatne vozne trake i tunel ispod rotora. Temeljita rekonstrukcija koja će se odvijati u dvije faze obuhvatit će i tramvajsku prugu. Gradonačelnik je rekao kako je investicija vrijedna “oko 333 milijuna kuna”. Od toga bespovratna sredstva iznose više od 320 milijuna kuna, a čak 85 % iznosa osigurano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Radove izvode Kamgrad d.o.o, Hidroelektra niskogradnja d.o.o, Tigra d.o.o. i DIV grupa d.o.o.

(ZG-magazin)