Rojevi pogleda na slikama Mladena Žunjića

Rojevi pogleda na slikama Mladena Žunjića

Jednako kao što eksperimentira s velikim formatima, slikar Mladen Žunjić isto radi i sa svojim složenim kolorističkim izrazom, ali i s nizom motiva koji žive u njegovim ciklusima,na brojnim akrilima i uljima.

U novoj seriji akrila, na uobičajenom formatu 100 x 100 cm, Žunjić istražuje pomalo neobičan motiv. Rojevi letećih, otvorenih očiju, uperena pogleda u promatrača lebde, kruže, vijugavo ili pravocrtno se kreću u svojim tajanstvenim misijama.

Oči nose izraziti biljeg radoznalosti. Njihov pogled dopire daleko i duboko jer svako je oko svevideće. Pred njima se talože, ali i rastvaraju misteriji svijeta, davne prošlosti, nejasne sadašnjosti i već određene budućnosti.

Rojevi lelujaju iznad crnih, plavih, ljubičastih, crvenih ploha boje, u neprestanom kretanju, ali bez dodira, svako oko živi svoj samostalni život.

To je svijet bez kontakta,prazni suživot čudesnih oblika.

Svijet gust, kompaktan, napučen i nečujan s jedva primjetnom prisutnošću energije koja podržava let fantastičnih oblika.

To je svijet čist i nenasilan, ali nijem i hladan, udaljen i nedodirljiv. Svijet uzaludnih nadanja i neostvarenih čežnji kreiran u bogatstvu kolora, u gustoći tvari.

Miroslav Pelikan

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni