Roditelji nezadovoljni predloženom ravnateljicom Dječjeg vrtića Budućnost

Roditelji nezadovoljni predloženom ravnateljicom Dječjeg vrtića Budućnost

Osoba koja je željela ostati anonimna, roditelj je djeteta koje pohađa ovaj zagrebački vrtić, a tvrdi kako su predloženom kandidatkinjom nezadovoljni ne samo roditelji već i zaposlenici ovog vrtića jer smatraju kako nije najbolji izbor za ovako važno mjesto

Posljednjih mjeseci aktualni su bili raspisani natječaji za mjesto ravnatelja u dječjim vrtićima Grada Zagreba. Među njima je bio i Dječji vrtić Budućnost, smješten u zagrebačkoj Mihanovićevoj ulici. Cijela priča oko imenovanja nove ravnateljice posebno je zainteresirala roditelje čija djeca pohađaju ovaj vrtić. Posebno kada su doznali da se na Upravno vijeće ovog vrtića vršio veliki pritisak oko izbora nove ravnateljice. Odlučni u svojoj namjeri da na čelu vrtića u koji idu njihova djeca bude najkompetentnija osoba, a ne ona za koju smatraju da ne zadovoljava sve kriterije, roditelji su se odlučili javiti našoj redakciji.

Predloženom ravnateljicom nezadovoljni i roditelji i zaposlenici

„U kolovozu ove godine raspisan je natječaj za mjesto ravnatelja, budući da dosadašnja ravnateljica zadovoljava uvjete za mirovinu. Na natječaj se javio određeni broj kandidata, koji su morali zadovoljiti kriterije poput godina staža. Upravno vijeće nije jednoglasno donijelo odluku za jednog kandidata, no važno je napomenuti kako je u Upravnom vijeću pet članova, od toga su tri člana predstavnici Grada, jedan član je predstavnik odgajatelja i jedan je predstavnik roditelja“, pojašnjava naš izvor (podaci poznati redakciji) i dodaje kako se prilikom izbora počelo lobirati za jednu kandidatkinju za koju naš izvor tvrdi kako nije bila najbolji kandidat od pet kandidata, koji su zadovoljili uvjete iz natječaja. Osoba koja je željela ostati anonimna, roditelj je djeteta koje pohađa ovaj zagrebački vrtić, a tvrdi kako su predloženom kandidatkinjom nezadovoljni ne samo roditelji već i zaposlenici ovog vrtića jer smatraju kako nije najbolji izbor za ovako važno mjesto.

Ništa sporno kod predložene kandidatkinje

Kako naš izvor nije htio imenovati osobu koja je predložena za ravnatelja ovog dječjeg vrtića, s obzirom da ona još nije potvrđena za tu funkciju, odlučili smo provjeriti u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport o kome se radi i jesu li točni navodi da predložena osoba nije najbolji kandidat za mjesto ravnatelja. Pročelnik Ureda Ivica Lovrić nam nije odgovorio tko je predložena osoba, već je istaknuo kako „za ravnatelja dječjeg vrtića može biti imenovana osoba, koja ispunjava uvjete za odgojitelja ili stručnog suradnika te ima najmanje pet godina radnog staža u djelatnosti predškolskog odgoja“. „Upravno vijeće Dječjeg vrtića Budućnost je nakon provedenog javnog natječaja, na sjednici 29. kolovoza 2014. predložilo da se za ravnateljicu Dječjeg vrtića Budućnost imenuje kandidatkinja, koja je odgojitelj predškolske djece, ima više od 5 godina radnog staža u djelatnosti predškolskog odgoja te je prijavi priložila sve tražene dokaze o ispunjavanju uvjeta natječaja“, odgovorio je Lovrić.

Loša poruka za djecu

Naš izvor tvrdi da ukoliko dođe do imenovanja predložene kandidatkinje, roditelji neće olako prihvatiti to imenovanje. „Mislim da ako dođe do izbora te osobe za ravnateljicu Budućnosti da je to loša poruka za djecu, a jasno je kako se roditelji neće samo tako lako pomiriti s njezinim imenovanjem. Mi tom vrtiću na čijem čelu mora biti stručna osoba, povjeravamo našu djecu. Čudne se stvari događaju u gradu u pogledu imenovanja ravnatelja, a osim ovog našeg slučaja postoji i onaj u Dječjem vrtiću Vladimir Nazor, gdje su se roditelji također pobunili protiv imenovanja nove ravnateljice“, zaključuje naš izvor. (V. Vu.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni