Roditelji Luke Ritza bit će uključeni u proces dodjele nagrade “Nasilje nije hrabrost”

Roditelji Luke Ritza bit će uključeni u proces dodjele nagrade “Nasilje nije hrabrost”

Nakon sjednice Odbora za javna priznanja predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić najavio je u ponedjeljak kako će ubuduće na odluke spomenutog odbora zvati roditelje Luke Ritza.

Rekao je kako ovim činom želi ispraviti pogrešku kada je riječ o nagradi »Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost«. Drži da roditelji Luke Ritza po kojem nagrada nosi ime moraju biti uključeni u cijeli proces.

Mikulić je sa supružnicima Ritz prokomentirao nominirane za ovogodišnju nagradu. Podsjetio je kako su se gradski zastupnici morali odlučiti za jednu nagradu osnovnih i srednjih škola. Pritom je rekao: »Za mene su pobjednici svi koji su nominirani, te je svako dijete specifično i zaslužuje nagradu«.

Mikulić zaključio je kako će se pooštriti kriteriji te da će od dosadašnjih petnaest dana, ubuduće rok iznositi mjesec dana.
Suzana Ritz nam je potvrdila kako je nju i supruga ugostio predsjednik Gradske skupštine. Izjavila je kako im je Mikulić ponudio da sudjeluju u odabiru nakon što se završe nominacije. Nadodala je kako nije upoznata sa protokolom dodijele, no misli kako je to sasvim u redu, budući da do sada nisu imali nikakav utjecaj na dodjelu nagrade. Kaže kako su jedino znali konačne pobjednike, no ne iz kojih škola su djeca nominirana.

»Predsjednik Skupštine Mikulić nam je rekao kako bi volio da budemo prisutniji kod odabira. No mislim da nas glas neće biti presudan«, kaže.

Zaključila je kako se radi o dobroj volji predsjednika Gradske skupštine te kako se time nastoji još bolje ispromovirati spomenuta nagrada.

Podsjećamo kako će nagrada Luka Ritz biti dodijeljena 16. studenog odnosno na Međunarodni dan tolerancije. Ovo godišnji dobitnici spomenute nagrade su Luka Gnjidić iz Osnovne škole Dragutina Domjanića i Patricija Marelja iz Prirodoslovne škole Vladimir Prelog.

M. Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni