Robotska košarka na Velesajmu

Robotska košarka na Velesajmu

Na sajmu su izloženi alatni strojevi i alati, automati, roboti, mjerna tehnika, oprema za zavarivanje i dodatni materijal, sredstva i uređaji za zaštitu, oprema i materijali za antikorozivnu zaštitu

Na Zagrebačkom velesajmu danas su otvorena dva specijalizirana sajma Biam i Zavarivanje, koji će biti otvoreni do 12. travnja. Riječ je o 22. međunarodnom sajmu alatnih strojeva i alata te 25. međunarodnom sajmu zavarivanja i antikorozivne zaštite. U paviljonima 8 i 8A i na otvorenom prostoru uz paviljone na 6.100 m² izložbenog prostora okupilo se više od 200 izlagača iz 24 zemlje.

U sajmu sudjeluju: Austrija, Češka, Danska, Francuska, Italija, Izrael, Japan, Kanada, Kina, Južna Korea, Luksemburg, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Poljska, SAD, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švicarska, Tajvan, Turska, Velika Britanija i Sjeverna Irska i Hrvatska.

Iz Zagrebačkog velesajma poručuju da su se ovi bienalni sajmovi proteklih godina pozicionirali kao najveći poslovni događaj u branši i središnje mjesto susreta ponude i potražnje, noviteta i krajnjih potrošača u Hrvatskoj i regiji. Ovi sajmovi na jednom mjestu pružaju uvid u najnovija tehnološka rješenja na području alatnih strojeva, zavarivanja i antikorozivne zaštite te su zbog toga postali nezaobilazno mjesto intenzivnih poslovnih susreta, proizvođača, stručnjaka i poslovnih ljudi na ovom području.

Na sajmu su izloženi alatni strojevi i alati, automati, roboti, mjerna tehnika, oprema za zavarivanje i dodatni materijal, sredstva i uređaji za zaštitu, oprema i materijali za antikorozivnu zaštitu. Na sajmu se predstavljaju i strukovne institucije i udruženja, škole i učilišta, a u ponudi je i stručna literatura.

Posjetitelji protiv robota

Ove godine posjetitelje očekuje i posebna atrakcija – robotska košarka. Riječ je takmičenju u igranju košarke između robota i čovjeka. Osim profesionalnih košarkaša svi zainteresirani posjetitelji moći će odigrati s robotom košarku! Spretni i sretni osvojit će nagrade. Ovo je prvi puta da se robotska košarka predstavlja u Hrvatskoj odnosno prvi puta da se uopće predstavlja izvan Slovenije, a ideja o robotskoj košarci stvorena je krajem 2012. u Sloveniji kao svojevrsna najava Eurobasketa koji se održavao 2013. Robotska košarka održat će se u paviljonu 8.

U sklopu sajma Biam 2014, u godini u kojoj Hrvatsko društvo za zaštitu materijala obilježava 60 godina kontinuiranog rada na promicanju struke, održat će se 21. međunarodno savjetovanje o zaštiti materijala i industrijskom finišu „Kormat 2014“ koje će se održati 10. travnja u dvorani Zimski vrt na ZV-u.

Cilj Savjetovanja je prikaz suvremenih dostignuća u području zaštite od korozije konstrukcijskih materijala, metoda prevlačenja, primjene inhibitora korozije, katodne zaštite te korozijskog menadžmenta. Stručnjaci će na ovom savjetovanju unaprijediti znanje o konstrukcijskim materijalima i suvremenim metodama zaštite od korozije. Uz uvažene hrvatske stručnjake s fakulteta i industrije na savjetovanju će gostovati i predavač iz Njemačke dr. rer nat. Johann Wilhelm Erning, Berlinski institut za istraživanje i ispitivanje materijala (BAM).

Najvažniji seminar iz područja stručnog usavršavanja je seminar „Koordinatori zavarivanja“ koji će se održati 11. travnja, također u dvorani Zimski vrt.

Cijena ulaznice na sajmove je 30 kuna.

(zg-mag)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni