Roboti od Lego kockica rješavaju svjetske probleme

Roboti od Lego kockica rješavaju svjetske probleme

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u subotu, 14. siječnja s početkom u 10 sati održava se manifestacija First Lego Leage u sklopu koje će biti priređeno i natjecanje robota sastavljenih od Lego kockica. Potrebno je sastaviti više od 2000 kockica iz Lego Mindstorms kompleta kako bi se dobilo robota koji će rješavati sve postavljene prepreke.

Riječ je o međunarodnom multidisciplinarnom istraživačkom program kojim se djecu pokušava zainteresirati za znanost i potaknuti ih na promišljanje o problemima oko sebe i traženje načina njihovog rješavanja. Djeca kroz igru razvijaju i jačaju tehničku pismenost i logički način razmišljanja, moderne tehnologije koriste u humane svrhe, a kroz atraktivne robote koje moraju osmisliti na učinkovit i zabavan način uživaju u znanosti. Program je namijenjen djeci starosti između 9 i 16 godina. Svake godine FLL ima drugu temu, a neke od dosadašnjih bile su: Otpad, Učionice diljem svijeta, Divlja priroda, Rješenja za starije, Prehrana, Nano izazov, Bez granica… Ovo je 18-ta godina postojanja, a tema je Životinjski saveznici.

Program se provodi u više od 80 država svijeta, a od ove godine i u Hrvatskoj u organizaciji Hrvatskog robotičkog saveza uz potporu ŠUZE i FER-a. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni