“Rješenje suda o roditeljima odgojiteljima bilo je očekivano”

“Rješenje suda o roditeljima odgojiteljima bilo je očekivano”

»Rješenje Visokog upravnog suda kojim se onemogućuje primjena obustave mjere roditelj odgojitelj od 1. svibnja ove godine očekivana je«, poručili su danas iz BM 365 – Stranke rada i solidarnosti.

Uvjereni su da će Visoki upravni sud odluku o ukidanju mjere roditelj odgojitelj proglasiti nezakonitom i time okončati tešku situaciju u koju je, kako kažu, zagrebačka vlast na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem dovela 5800 korisnika mjere i još preko 20000 članova njihove uže obitelji.

Pozivaju gradonačelnika Tomaševića da u svjetlu jučerašnjeg Rješenja Visokog upravnog suda još jednom »razmisli o problemu koji je izazvao svojom štetnom odlukom«.

U Stanci rada i solidarnosti navode kako ne osporavaju pravo gradonačelnika Tomaševića na odluku o ukidanju ove mjere za buduće korisnike. No drže da ni ta politička odluka nije dobra »jer suspendira dobar način na koji lokalna zajednica može dati doprinos izlasku iz teške demografske situacije u kojoj se našla Republika Hrvatska«.

Tvrde kako ima novaca za nastavak ove mjere. Stoga pozivaju Tomaševića da već na sljedećoj sjednici Gradske skupštine, 28. travnja 2022. predloži da se nezakonito donesena Odluku o izmjeni odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja stavi izvan snage. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni