Ritam gradova Hrvatske i svijeta u Svetoj Nedelji

Ritam gradova Hrvatske i svijeta u Svetoj Nedelji

(Foto: Dražen Kopač)

»U uličnoj fotografiji najvažnije je sudjelovanje. Fotograf je sudionik scene, priče, trenutka, izložen na njoj poput svakog drugog aktera slike«, istaknuo je Max Juhasz

Fotoklub Klik proslavio je svoj 8. rođendan otvorenjem izložbe ulične fotografije „Ritam grada“ 28. ožujka 2017. u gradskoj vijećnici grada Svete Nedelje. Na natječaj je pristiglo 78 fotografija, a posjetitelji su mogli uživati u 33 najbolje fotografije od 18 autora po izboru fotografa Maxa Juhasza, autora više knjiga o uličnoj fotografiji.

„Ovom izložbom i proslavom našeg rođendana želimo zahvaliti dragim prijateljima koji su nam pomagali od osnutka, koji kontinuirano podupiru naš rad, koji su nas usmjeravali, davali savjete, dijelili svoje znanje s nama, ali i osiguravali nam materijalna sredstva da bismo mogli realizirat naše projekte“, naglasio je Roman Avdagić, predsjednik Fotokluba Klik.

„U uličnoj fotografiji najvažnije je sudjelovanje. Da, ulica voli sudjelovanje. Fotograf je sudionik scene, priče, trenutka, izložen na njoj poput svakog drugog aktera slike, a onaj tko uspije izaći iz svoje dobro znane školjke i zakoračiti u sasvim osobnu avanturu i reagirati na okolinu u kojoj se trenutno nalazi, igra igru koja se nikada ne igra dva puta na isti način. On često biva nagrađen ekstra fotografijama, onima koje izlaze iz okvira uobičajenosti dajući im pečat posebnosti što u današnje vrijeme hiperprodukcije slika nije nimalo lak zadatak“, istaknuo je Max Juhasz, dodavši: „Ostatak svega temelji se na prilici, mogućnosti, znanju i iskustvu da se nalazite ‘u pravom trenutku, na pravome mjestu’“.

Izložbu je otvorio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić poručivši da su članovi Fotokluba Klik ostavili izuzetan trag iza sebe. Tom prigodom, župan je proglašen počasnim članom Fotokluba Klik.

Otvorenju izložbe prisustvovali su još i gradonačelnik grada Svete Nedelje Drago Prahin sa zamjenicima Ivicom Pavlićem i Damirom Halužanom, predsjednik Gradskog vijeća grada Svete Nedelje Dragutin Vinovrški Pentek, u ime gradonačelnika grada Samobora pročelnik upravnog Odjela za gospodarstvo Hrvoje Frankić, direktorica TZ Sveta Nedelje Renata Vlahović kao i ravnateljica JU Zeleni prsten Zagrebačke županije Martina Glasnović.

Izložba će biti otvorena do kraja travnja. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni