Rimac u Zagorju kreće sa serijskom proizvodnjom e-automobila

Rimac u Zagorju kreće sa serijskom proizvodnjom e-automobila

Mate Rimac nedavno je otvorio je novu tvornicu u Zagorju, u Velikom Trgovišću, koja je namijenjena isključivo serijskoj proizvodnji njegovih električnih vozila.

Nova tvornica trebala bi omogućiti da Rimac već iduće godine krene s isporukama gotovih C_Two vozila kupcima, najavili su iz tvrtke Rimac Automobili d.o.o., a prenosi Poslovni dnevnik.

Zagorski pogon prostire se na 5036 kvadrata i predstavlja povećanje proizvodnih kapaciteta tvrtke za 60 posto. Rimac, naime, u Svetoj Nedjelji, gdje mu je centrala, ima proizvodni pogon, centar za R&D razvoj i druge odjele na površini od 8345 kvadrata.

Pogon u Velikom Trgovišću, kako doznaje Poslovni dnevnik, nastavak je širenja poslovanja i neće zamijeniti postojeći pogon u Svetoj Nedjelji. Rimac ne odustaje ni od lani najavljenog projekta kod dvorca Kerestinec, na površini od 250.000 kvadrata. (ZG-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t