Rimac postaje član NO-a Hrvatske zajednice tehničke kulture

Rimac postaje član NO-a Hrvatske zajednice tehničke kulture

(Inovacija Magic glove 2007. godine – Autor Mate Rimac, kooautor Luka Bošnjaković i mentor Ivan Vlainić / Foto: Robert Škiljan)

Rimac će nadzirati rad nacionalne krovne organizacije tehničke kulture, a imat će i ključnu ulogu koja će Hrvatskoj pomoći u otvaranju novih radnih mjesta

Tvorac prvog električnog superautomobila, inovator i poduzetnik Mate Rimac ulazi u krovnu organizaciju tehničke kulture Republike Hrvatske kao član Nadzornog odbora Hrvatske zajednice tehničke kulture (HZTK). Rimac je potvrdio kako je prihvatio poziv predsjednika Zajednice Ivana Vlainića te će rad tog tijela nadzirati zajedno s istaknutim hrvatskim stručnjakom za inovacije i poduzetništvo i profesorom sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Markom Kolakovićem te istaknutim pedagogom tehničke kulture Dragutinom Labašem.

Rimac napominje da je HZTK u posljednje četiri godine dala vjetar u leđa mnogim mladim ljudima u razvoju njihove ideje, a on želi pomoći da od tehničke kreacije imaju korist autori, ali i cijelo društvo.

»Želim biti podrška predsjedniku Zajednice Ivanu Vlainiću koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri dao veliki doprinos razvoju tehničke kulture. Osobno se stavljam na raspolaganje kao savjetnik i onaj koji ima iskustva iz realnog života. Siguran sam da zajedno možemo učiniti veliki iskorak i ljudima pomoći u cjelokupnom složenom procesu od gole ideje do realizacije samog projekta. Vrijedna ideja ima smisla samo ako se od nje stvori dodana vrijednost i proizvod koji će otvoriti i nova radna mjesta. Na taj način inovacija može znatno pomoći gospodarstvu i podizanju standarda ljudi«, kazao je Rimac, koji je i sam prolazio cijeli taj proces, od uspješnog učenika, preko studenta do poduzetnika.

Ističe kako je od ideje do njezine realizacije potrebno i 10 godina predanog rada. »Važno je na pravi način prezentirati određenu ideju, a Zajednica može ljude preusmjeriti na pravi put. Svojim savjetima mogu pomoći u tome da inovativna rješenja iz svih područja tehničke kulture uspiju doći do toliko potrebnog investitora«, dodao je.

Mate Rimac pomoći će u izradi novih programa i projekata HZTK-a, a bit će im i velika podrška u otkrivanju novih talenata, poručio je Ivan Vlainić. (Zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni