Rimac namjerava preuzeti Bugattti?

Rimac namjerava preuzeti Bugattti?

Car Magazine je objavio senzacionalnu informaciju da su Rimac Automobili na rubu preuzimanja Bugattija od Volkswagena, javlja N1 u četvrtak.

Prema informacijama do kojih je došao Car Magazine, Volkswagen grupa odlučila je svoju marku prestižnih hiperautomobila Bugatti prepustiti kompaniji Rimac Automobili, koja je već odavno globalno poznata po električnim automobilima izuzetnih performansi, ali i po izradi tehnologije električnih pogona i komponenti za velike i poznate kompanije kao što su Aston Martin, Koenigsegg, Hyundai i slični.

Neslužbeni izvori na koje se poziva Car Magazine tvrde da su izvršni direktori Volkswagena odobrili ovu transakciju prošlog tjedna te da se čeka još čeka finalno odobrenje nadzornog odbora.

Iako nisu poznati svi detalji, čini se da će dio Bugattija i dalje ostati pod kontrolom Volkswagena, pogotovo jer i Porsche kao dio Volkswagen grupe ima 15,5 posto udjela u Rimac Automobilima. Uz to, najavljuje se da bi Porsche uskoro trebao uzeti i veći udio u Rimac Automobilima.

Iz Rimac Automobila, Volkswagena i Bugattija zasad su odbili komentirati ovu informaciju.

Glasnogovornica Rimac Automobila za Index je tek kratko rekla: “Ne možemo komentirati špekulacije”. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni