Rezervirajte petak i subotu za vinske ceste Zagrebačke županije   

Rezervirajte petak i subotu za vinske ceste Zagrebačke županije  

(Foto: Boris Jagačić)

Na idiličnim lokacijama diljem Zagrebačke županije održat će se novo izdanje Via VINO festivala, koji započinje u petak, 2. rujna i trajat će svakog vikenda, do 17. rujna.

Od povijesne kurije Nespeš, gdje se danas nalazi vinarije Litterarii do šumskog iznenađenja, bajkovite Lugarnice Čardak, posjetitelji će osim u vrhunskim vinima zagrebačkih vinara moći uživati u nagrađenim europskim filmovima i prigodnom izboru jela.

Festival Via VINO započinje u petak, 2. rujna u 19 sati u vinariji Voštinić-Klasnić. Smješteni na brdu iznad Ivanić-Grada, vinarija i galerija Voštinić Klasnić okružena je vinogradima i voćnjacima koji se u petak pretvaraju u jednu od najljepših kino pozornica na otvorenom. Vinarija prepoznata po autohtonoj sorti Škrletu, posjetiteljima će ponuditi i prvi pjenušac na bazi Škrleta te izbor bijelih i crnih vina praćenih ukusnom ponudom jela pod palicom restorana Barrel Zagreb.

Via VINO se nastavlja u subotu, 3. rujna na Plešivici gdje će Vinogradarska kuća Braje, predstaviti prepoznatljive plešivičke sorte i stilove vina. Ne propustite priliku da naučite više o sorti Portugizac ili kušate pet nat, prirodno pjenušavo vino koje oduševljava. Ponudu vina pratit će i jelovnik vinogradarske kuće Braje uključujući nezaobilazni plešivički copanjek. Festival počinje u 18 sati.

Vinari će sve posjetitelje dočekati s čašom vina dobrodošlice. Konzumacija hrane i vina se naplaćuje a obavezna je rezervacija mjesta, zbog ograničenog broja sudionika.

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme putem e-maila info@visitzagrebcounty.hr. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni