Revija udomljenih pasa u Utrinama

Revija udomljenih pasa u Utrinama

Pseći park Utrine će biti mjesto gdje “porijeklo” nije važno nego dobar duh i volja – naime, ova će oaza za rastrčavanje i zabavu zagrebačkih kućnih ljubimaca u subotu, 18. lipnja od 18-21h ugostiti reviju udomljenih pasa. Revija je posebna i jedinstvena jer vlasnici udomljenih pasa mogu svoje najdraže četvoronožne prijatelje “pokazati” jer njihovi psi, iako prekrasni, ne udovoljavaju kriterijima službenih izložbi i natjecanja.

Akciju organizira Sklonište Dumovec pod pokroviteljstvom tvrtke DDL Zagreb d.o.o. (Frontline/Merial i Royal Canin), a gosti su udruga Noina arka, udruga Prijatelji životinja, škola za obuku pasa Vindor i salon za šišanje i uljepšavanje pasa Kralj lavova.

Revija se održava kako bi se udomiteljima omogućilo da se ponosno prošetaju sa svojim udomljenim ljubimcima koji su lijepi i dobri baš takvi kakvi jesu. Posjetitelji će moći sudjelovati u reviji i izvlačenju tombole, dobiti besplatne veterinarske savjete, upoznati se sa kliker treningom i dobiti savjete o ponašanju pasa, saznati zašto i kada je potrebno kupati i šišati pse te prema želji ostaviti donaciju. Namjena akcije je humanitarna, pozivaju se svi udomitelje da dođu sudjelovati na reviji, ali i sve ostale vlasnike i ljubitelje pasa.

U ovoj reviji nema pobjednika, a svi sudionici dobivaju poklone.

»Zahvaljujući dobrim građanima grada Zagreba azil Dumovec svake godine bilježi sve veći broj udomljavanja. Redovitim akcijama i programima edukacije radi se na podizanju svijesti građana o odgovornom postupanju prema kućnim ljubimcima. Uspjeh u svojem radu sklonište u velikoj mjeri duguje udomiteljima pasa i građanima koji redovito podržavaju ovakve akcije«, ističu iz azila Dumovec. (zg-m)