Reumatlon na Bundeku

Reumatlon na Bundeku

Utrka Reumatlon je nastala kao projekt Hrvatskog reumatološkog društva 2014. godine s ciljem podizanja svijesti o reumatskim bolestima

Na jezeru Bundeku u subotu, 20. listopada se održavaju humanitarne utrke Reumatlon i Mini Reumatlon, kojima se želi ukazati na reumatske bolesti i važnost fizičke aktivnosti kao najboljeg načina njihove prevencije i liječenja. Ove godine prikupljat će se sredstava za pokretanje dječjeg reuma kampa.

Reumatske bolesti su jedan od najvećih javnozdravstvenih problema današnjice. Više od 100 milijuna ljudi u Europi onesposobljeno je za rad i uobičajene dnevne poslove zbog koštane boli, koja je najčešća posljedica tih bolesti.

Reumatlon je nastao kao projekt Hrvatskog reumatološkog društva 2014. godine, a od 2016. održava se i Mini Reumatlon, utrka malih pacijenata oboljelih od reumatskih bolesti. Dosad su sudionici utrke bili pacijenti i medicinski profesionalci uključeni u liječenje reumatskih bolesti – liječnici, fizioterapeuti, medicinske sestre i drugi, a ove godine pozivaju sve zainteresirane građane da im se priključe. Organizatori očekuju dolazak stotinjak djece oboljele od upalnih reumatskih bolesti iz cijele Hrvatske, a u petak do 14 sati prijavljeno je 523 trkača.

Cilj događanja je organizacija dječjeg reuma kampa gdje bi se djecu koja boluju od reumatskih bolesti u sigurnoj sredini tijekom višednevnog boravka upoznalo s njihovom bolešću i dijagnostičkim i terapijskim mogućnostima, te im se pružile smjernice za kvalitetan život, u što pripada i fizička aktivnost.

Utrka na 10 km počet će u 11 sati, utrka na 5 km počinje u 11:05, a točno u podne trčat će se simbolični Reumatlon i simbolični Mini Reumatlon u kojem će sudjelovati djeca i odrasli oboljeli od reumatskih bolesti te svi koji ih podržavaju. Kotizacija za utrku od 10 km iznosi 100, a za onu od 5 km 60 kuna.  Za najbrže natjecatelje u utrkama na 10 i 5 km organizatori će osigurati nagrade, dok su u simboličnoj utrci svi pobjednici, a posebice mali pacijenti, mali junaci – ironkids koji ne dozvoljavaju da ih bolovi onemoguće u kretanju i igri. Uz stazu su predviđena i razna događanja poput radionica tai chija, nordijskog hodanja, fitnessa, organizirat će se konzultacije s liječnicima i zabavni program.

Za sve one koji ne mogu sudjelovati, a žele doprinijeti organizaciji dječjih reuma kampova, otvoren je i račun kod Hrvatskog liječničkog zbora. Podaci za uplatu su: Primatelj: Hrvatski liječnički zbor, IBAN : HR7423600001101214818, Poziv na broj: 268-250, Svrha uplate: Donacija – Reumatlon.

Više o utrci i pratećem programu na: http://reumatlon.eu/ (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni